iz PEA v Amp

Kj12

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Hej, skupnost bbgate,
imam vprašanje o sintezi iz feniletilamina v amfetamin
ali je mogoče iz feniletilamina izdelati amfetamin, če metilirate alfa mesto iz PEA s temi sestavinami
Metiliod, kaliumkarbonat, acetonitiril, H2O, natriumsulfat, etilacetat in žveplova kislina

Upam, da moja angleščina ni preveč slaba in jo lahko preberete

FENTAMAS

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
77
Nikakor ne.
Ne obstajajo neposredne in enostavne metode za alkiliranje položaja alfa PEA, tj. za izgradnjo nove vezi ogljik-ogljik.
Z vašimi reagenti ne boste dosegli selektivne N-alkilatizacije, zato bo vaš izdelek mešanica N-metil-PEA+ N,N-dimetil-PEA, tudi če bo PEA v presežku.
2560px-Phenylethyl_Amine_General_Formula_V1.svg.png

View previous replies…

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,244
Deals
1
To je enorog. Nekoč sem prebral patent iz leta 1913, v katerem je bila opisana metoda, vendar reagent, ki so ga uporabili, ni komercialno dostopen. Škoda, da nisem shranil tega rezultata, saj sem bil približno tri ure globoko v Googlovih patentih in sem pregledal približno 10 različnih načinov, kako to povedati. To je bilo prej v mojem ukvarjanju s kemijo, verjetno lani. 🤪

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,244
Deals
1
Mehanizem, ki ga uporabljamo pri ketonih in aldehidih, tukaj ne deluje? Ali bi lahko dodali vez na beta in izvedli preobrat ketona?

FENTAMAS

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
77
@Frit Buchner, št. Oglejte si ta seznam možnih organskih reakcij - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_organic_reactions in se odločite, kateri bi bil lahko najbolj eleganten način za pretvorbo vašega neuporabnega PEA v nekaj bolj zanimivega (razen fentanilov, seveda).
Predvidevam, da bi bila lahko mono- ali di-nitracija obroča, ki ji sledi redukcija, zaščita stranske verige z aminom, Sandmeyerjeva reakcija, dodatna haloganizacija in/ali zamenjava halogena(-ov) za metoksi skupino(-e), deprotekcija stranske verige z aminom in nazadnje N-benzilacija, uspešna.

Kj12

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
3
sprva se vam zahvaljujem za odgovor, toda kaj če izpustite ali zamenjate kalijev karbonat, ker potem ne bo baze in morda ne bo prišlo do N-metilacije, ali pa poskušate zaščititi dušikovo skupino?