Nikoli nisem uporabljal digitalnega merilnika pH in sem ga meril ročno z lakmusom.
Zdaj me zanima, ali se splača uporabljati takšno napravo za neprekinjeno kontrolo pH, medtem ko poteka bazično kisanje?
Kot razumem, gre večinoma za kovine, steklo in PTFE?
PTFE bi moral biti tudi nevtralen?
Je še kaj drugega, na kar je treba biti pozoren pri nakupu? Vidim, da se cene gibljejo od 40 do 400 EUR.
Za vas lahko dobim zelo dober stekleni. Prav tako imajo vse sisteme za nadzor ph za uporabo v laboratoriju, kjer sem. Nekateri vam nanesejo kislino, oni pa spremljajo tako temperaturo kot pH lvl. Nekateri spremljajo samo pH in temperaturo. Izberete lahko tudi možnosti, ki lahko opozarjajo na vaš telefon.
Tukaj dobim dobre laboratorijske kisline z oceno za manj kot 100 funtov. Prav tako sem kupil sistem za nadzor ph. Ta dodaja kislino po kapljicah, dokler ne pokaže vrednosti 5 ali 6 ali kolikor številk nastavim. Prav tako mi lahko pošlje sporočilo na moj telefon. Še ga nisem uporabil, ker je na poti, ampak. Ima tudi drugo črpalko za dvig pH, če iz nekega razloga pade pod želeno vrednost, lahko doda drugo tekočino za dvig pH.