Pravzaprav sem to pisanje našel na Redditu. Ima kdo kakšne povratne informacije o njem?
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/eyu1g3
Sinteza metonitazena, etonitazena, etonitazena, klonitazena in drugih derivatov nitazena

Sinteza nitazenskih derivatov je opisana v
patentu ZDA 2935514. Z opisano metodo je mogoče narediti nitazen, etonitazen, klonitazen, metonitazen, ISO, etazen in več drugih. Med svojim znanstvenim delom sem izdelal 12 derivatov nitazena.
Etazen je imel najboljše rekreacijske lastnosti in je moj št. 1.
Pot sinteze sem razložil že prej
ost:
https://www.reddit.com/r/fentanyl/comments/ela9fa/_/Image : https://ibb.co/h2SZcbP (pot od nitrila)
1 Sinteza benzimidazola (ali nitrobenzimidazola) vmesni produkt
V staljeno mešanico (0,11 mol) nadomestnega benzil cianida (Opomba 1) [v tem primeru sem uporabil p-metoksibenzil cianid] in 11,6 ml absolutnega etanola pri temperaturi 15-25*C vnašamo suho plinasto HCl kislino, dokler se ta ne nasiči.
Ko reakcijska mešanica stoji 12 ur pri 20*C, se surovi imino-eter hidroklorid (foto1) odvzame v 200 ml absolutnega dioksana in meša s 15,2 g (0,1 mol) 2-amino-4-nitroanilina (opomba 2) 2 uri pri RT (foto2).
Nato 14 ur pod refluksom (fotografija 3). Iz še vroče raztopine se je z dodajanjem etil acetata, nasičenega s HCl kislino, oboril 2-(p-metoksibenzil)-5-nitrobenzimidazol hidroklorid in se takoj filtriral.
Prosta baza se iz hidroklorida sprosti z vrenjem z vodno raztopino amoniaka, filtrira in rekristalizira iz etil acetata. Dobljeni 2-(p-metoksibenzil)-5-nitrobenzimidazol (foto4) je bil uporabljen v naslednji fazi.
2**.Sinteza nitazenskih derivatov (N-alkiliranje benzimidazola)**
Mešani raztopini (0,033 mol) 2-(p-metoksibenzil)-5-nitrobenzimidazola in 1 g benziltrietilamonijevega klorida v 65 ml 1N NaOH (Opomba 3) (foto5) se pri 70*C kapljično doda 9 g (0,066 mol) dietilaminoetil klorida v 10 ml dioksana (foto6). Mešanico mešamo 1 uro pri RT, oborjeno olje pa vzamemo v etil acetatu. Raztopino EtAc ekstrahiramo z razredčeno HCl kislino, kislo raztopino naredimo bazično z NaOH in ponovno ekstrahiramo z EtAc. Raztopino EtAc speremo z vodo, posušimo z brezvodnim kalijevim karbonatom in uparimo. Dobimo 9 g mešanice 1-(beta-dietilaminoetil)-2-(p-metoksibenzil)-5-nitrobenzimidazola in 1-(beta-dietilaminoetil)-2-(p-metoksibenzil)-6-nitrobenzimidazola (Opomba 4).
Ta mešanica se loči na dve komponenti na naslednji način: Mešanica se vzame v alkohol in zmeša z izračunano količino HCl kisline v etil acetatu ter inokulira s HCl 5-nitro derivata. Po filtriranju in rekristalizaciji nastale oborine iz etanola dobimo 4,2 g čistega 1-(beta-dietilaminoetil)-2-(p-metoksibenzil)-5-nitrobenzimidazol hidroklorida.
Matična raztopina se upari, zajame v vodi, alkalizira z raztopino NaOH, ekstrahira z etil acetatom, ekstrakt se spere z vodo in posuši z brezvodnim kalijevim karbonatom. Topilo smo izhlapeli, nato pa kristale rekristalizirali iz mešanice etra in petroleja. etra z inokulacijo 6-nitro derivata, čistega 1-(beta-dietilaminoetil)-2-(p-metoksibenzil)-6-nitrobenzimidazola.
-------------------------------------------------------------
Opomba 1.
Zamenjava benzil cianida, Če uporabljate:
Če uporabite 4-klorobenzil cianid, boste za klonitazen dobili vmesni produkt benzimidazol
4-etoksibenzil cianid, boste dobili benzimidazolni intermediat za etonitazen
4-metoksibenzil cianid prejmete vmesni benzimidazol za metonitazen
4-izoproksibenzil cianid prejeli boste benzimidazolni intermediat za izo.
Opomba 2.
2-amino-4-nitroanilin lahko nadomestite z 1,2-fenildiaminom in uporabite 4-etoksibenzil cianid - prejeli boste benzimidazolni intermediat za etazen.
Opomba 3.
V prvotnem patentu niso uporabili katalizatorja. Katalizator olajša raztapljanje snovi. Pozitivno vpliva na hitrost reakcije in izkoristek.
Opomba 4.
Če izdelujete etazen, potem nimate težav z izomeri. Že imate izdelek, ki ga lahko uporabite