- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 27
Nákup z Číny teoreticky znie úžasne, odhliadnuc od dlhších dodacích lehôt. Teraz mám niekoľko otázok.
- Čo znamená mať sklad v Poľsku alebo v iných krajinách?
Povedzme, že si chcem objednať kontrolovanú látku, ako je borohydrid sodný alebo pregabalín, na adresu v Poľsku.
Ako to funguje po dokončení platby? Odošlete výrobok z Číny do uvedeného skladu pre tento príklad v Poľsku a opätovne ho zašlete na adresu zákazníka v tuzemsku, alebo je výrobok už v Poľsku a zasiela sa priamo zákazníkovi? - Kto je zodpovedný za colné konanie pri vstupe zásielky do Európskej únie do uvedeného skladu? Zákazník alebo predajca?
- Pri prevzatí výrobku sa považuje za zásielku z Číny alebo za zásielku z Poľska?
- Vnútroštátna preprava z Poľska do Poľska nepredstavuje takmer žiadne riziko, hoci preprava z Číny do Poľska áno. Nepredstavuje nákup od čínskeho predajcu žiadne riziko, keďže výrobok je odoslaný z domáceho skladu?
- Kto sa postará o prípadné dovozné dane?
- Čo presne je domáci sklad? Vlastníte súkromný sklad v uvedenej krajine alebo si prenajímate priestor vo verejnom sklade? Príklad, napríklad fotografia alebo adresa, by veľa objasnil
- Vezmite si napríklad whwingroup Jeissychem621. Reklama na miestne zásobovanie Poľska. Znamená to, že môžem zadať objednávku a dostať vnútroštátnu zásielku z Poľska na svoju poľskú adresu bez rizika, že sa zásielka stratí alebo bude zabavená, a všetko, čo súvisí s dovozom z Číny do Európy, sa ma netýka. Mám pravdu?
Tieto otázky kladiem preto, aby som jasnejšie pochopil proces predtým, ako sa pokúsim objednať od čínskeho dodávateľa. Viem, že vy, chlapci, číhate na každé vlákno, aby ste si urobili reklamu, tak prosím urobte to isté aj tu a dúfam, že mne a ostatným, ktorí uvažujú o objednávke z Číny, všetko objasníte.