- Reaction score
- 8
Dobrý deň. Toto úžasné fórum som objavila asi pred 2 mesiacmi a je plné skvelých a užitočných informácií... až mi je ľúto, že som sa neučila chémiu aspoň na strednej škole...
Pozrel som si všetky videá, ktoré sú tu zverejnené.
Chcel by som vyrábať v strednom rozsahu.
Chcem vyrábať 4mmc a 3cmc. Chápem, že postup je rovnaký, jediný rozdiel je v prekurzore, s ktorým začínate?
Pre 4mmc je to 2-bróm-4-metylpropiofenón alias 2b4mp?
2-bróm-3'-chlórpropiofenón alias 2b3c
Kúpil som nejaké laboratórne vybavenie.
Mám miešačku, 3000 ml kadičku a separačný lievik, ale ak to bude potrebné, môžem kúpiť aj niečo iné.
Najjednoduchšia metóda z môjho pohľadu nooba je táto:
Táto metóda sa zdá byť jednoduchá, ale táto metóda je z
4'-metylpropiofenónu a ak si kúpim
2-bróm-4-metylpropiofenón z fóra, budem musieť postupovať len podľa videa od 3:23. Je to tak?
Po 3:23 sa píše: "Bromovaním 4-metylpropiofenónu vzniká 2-bróm-4-metylpropiofenón v benzéne."
Nemôžem nájsť benzén, ale chápem, že toluén je tiež dobrý.
Takže aby som mohol napodobniť video, musím začať toluénom a pridať 2-bróm-4-metylpropiofenón?
tiež.. Nemôžem nájsť kyselinu chlorovodíkovú HCI, ale našiel som kyselinu hydrobrómovú HBr.
Môžem teda použiť toluén namiesto benzénu a HBr namiesto HCI?
.
Pozrel som si všetky videá, ktoré sú tu zverejnené.
Chcel by som vyrábať v strednom rozsahu.
Chcem vyrábať 4mmc a 3cmc. Chápem, že postup je rovnaký, jediný rozdiel je v prekurzore, s ktorým začínate?
Pre 4mmc je to 2-bróm-4-metylpropiofenón alias 2b4mp?
2-bróm-3'-chlórpropiofenón alias 2b3c
Kúpil som nejaké laboratórne vybavenie.
Mám miešačku, 3000 ml kadičku a separačný lievik, ale ak to bude potrebné, môžem kúpiť aj niečo iné.
Najjednoduchšia metóda z môjho pohľadu nooba je táto:
Syntéza 4-MMC (mefedrónu). Kompletný videonávod.
Toto video predstavuje jednoduchý spôsob syntézy 4-MMC (mefedrónu) v malom rozsahu zo 4'-metylpropiofenónu. Je tu celkový videonávod na syntézu, ktorý všetko vysvetľuje a dáva možnosť vyrobiť 4-MMC každému začiatočníkovi organickej syntézy. Vybavenie a sklo: Okrúhle dno...
bbgate.com
Táto metóda sa zdá byť jednoduchá, ale táto metóda je z
4'-metylpropiofenónu a ak si kúpim
2-bróm-4-metylpropiofenón z fóra, budem musieť postupovať len podľa videa od 3:23. Je to tak?
Po 3:23 sa píše: "Bromovaním 4-metylpropiofenónu vzniká 2-bróm-4-metylpropiofenón v benzéne."
Nemôžem nájsť benzén, ale chápem, že toluén je tiež dobrý.
Takže aby som mohol napodobniť video, musím začať toluénom a pridať 2-bróm-4-metylpropiofenón?
tiež.. Nemôžem nájsť kyselinu chlorovodíkovú HCI, ale našiel som kyselinu hydrobrómovú HBr.
Môžem teda použiť toluén namiesto benzénu a HBr namiesto HCI?
.