- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 33
Zaujímalo by ma, prečo je na trhu tak málo až žiadne deriváty metadónu. Na štruktúru metadónu sa nevzťahuje nový zákon o psychoaktívnych látkach. Je jasné, že samotný Metadón bude chránený farmaceutickým zákonom, ale akákoľvek menšia zmena by opäť viedla k tomu, že by sa jednalo o voľne predajnú látku. Preto sa čudujem, prečo sa tieto nenachádzajú u málo alebo žiadnych výskumných predajcov chemikálií.
Napríklad som uvažoval, či by nebolo možné v syntéze metadónu nahradiť dietylamino-2-chlórpropán dimetylamino-2-chlórpropánom, čím by vznikol metadón s dvoma etylovými skupinami namiesto metylových skupín na atóme dusíka. Nie som vyštudovaný chemik, ale viem si predstaviť, že táto látka by mala podobné vlastnosti ako Metadón, ale nebola by chránená žiadnym zákonom.
Napríklad som uvažoval, či by nebolo možné v syntéze metadónu nahradiť dietylamino-2-chlórpropán dimetylamino-2-chlórpropánom, čím by vznikol metadón s dvoma etylovými skupinami namiesto metylových skupín na atóme dusíka. Nie som vyštudovaný chemik, ale viem si predstaviť, že táto látka by mala podobné vlastnosti ako Metadón, ale nebola by chránená žiadnym zákonom.