CRYPTONATOR

ShootOuts

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
31
Spojené štáty zatvorili službu online peňaženky Cryptonator, ktorú vlastnila ruská
Americké a nemecké bezpečnostné zložky oznámili zabavenie domény platformy Cryptonator, ktorá poskytovala služby online peňaženky. Podľa orgánov činných v trestnom konaní túto stránku používali zástupcovia hackerských skupín a nelegálnych trhovísk.
Spojené štáty vzniesli oficiálne obvinenia aj voči zakladateľovi stránky Romanovi Pikulevovi, občanovi Ruska a Nemecka, ktorý sa skrýva pod pseudonymom Roman Boss. Úrady neuviedli, či bol zadržaný, ale novinári zistili, že, súdiac podľa sociálnych sietí, má trvalý pobyt v Perme.
Hlavné výhrady bezpečnostných zložiek k službe sú, že platforma nekontrolovala čistotu kryptomenových transakcií a nezaväzovala používateľov, aby sa podrobili identifikácii KYC, pričom služby poskytovala najmä anonymným používateľom. Podľa viacerých štúdií kvôli tomu prešla kryptomena spojená s miešačkou Hydra cez burzy Cryptonator Blender.io , Bitzlato, Garantex a Nobitex, ako aj s istou teroristickou organizáciou.
Americké ministerstvo spravodlivosti tvrdí, že od roku 2014 do roku 2023 prešlo cez túto platformu najmenej 1,4 miliardy amerických dolárov.
MRfhaqDNcB

miner21

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
262
Dozvedel som sa o tom dodatočne, ale nikdy predtým som o tejto peňaženke nepočul. Neboli v mojom hľadáčiku