Question Hidroliza N-metilacetamidei

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
69
Încerc să fac calcule privind hidroliza N-MetilAcetamidei (abreviată NMA) pentru a obține metilamina.

Aș folosi hidroliza bazică, deci vor exista acetat de sodiu și metilamină în soluție. Acetatul de sodiu probabil că nu va interfera cu o reducere cu amalgam de mercur a diferitelor cetone, așa că nu sunt preocupat de eliminare.

Doresc să știu cât de mult din fiecare reactiv trebuie să reacționez pentru a obține o soluție de 40% de metilamină.

Să presupunem că am 100 de grame de NMA; de câtă apă și hidroxid de sodiu va fi nevoie pentru a produce o soluție de 40% metilamină?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
77
Aflați mai multe despre masele molare (fiecare substanță chimică are masa sa proprie), astfel încât, pentru a fi egale, trebuie să verificați masele și să utilizați masa 1:1 molar

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
69
Așadar, aș calcula masele molare ale fiecărei substanțe chimice, ale apei, ale hidroxidului de sodiu și ale NMA și aș utiliza un raport de 1 la 1 între acestea?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
69
Încerc doar să mă asigur că am înțeles

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
69
Cum ar fi "utilizați greutatea de apă a fiecărei substanțe chimice pentru a face masa molară un raport de unu la unu?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
77
Nmethylacetamide 73,09g one moll, naoh 39,9g, se dizolvă naoh în apă și se adaugă încet la Acetamide...

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
69
Înțeleg perfect, și presupun că și un mol de apă? Ar trebui să fie 18 grame, cred. Sau este nevoie de mai mult.