- Reaction score
- 4
din acest tutorial : Sinteza clorhidratului de methatinonă din propiofenonă
PRIMA ETAPĂ: bromurarea propiofenonei
50 ml propiofenonă se amestecă cu 40 ml acid bromhidric și 100 ml apă distilată și se agită timp de 5 minute.
60 ml de peroxid de hidrogen 35% se adaugă lent în 30 de minute. după adăugarea tuturor H2O2, se agită timp de 1 oră și 30 de minute ( temperatura este controlată la 30C ).
culoarea devine portocaliu aprins/închis.
La bromopropiofenona formată, se adaugă 150 ml de DCM.
soluția se spală cu apă ( 2x250 ml) apoi se spală cu 250 ml de soluție de carbonat de sodiu.
culoarea se schimbă în galben deschis.
------------------------------------------------------------------------------
ETAPA 2
Se adaugă 70 ml de METILAMINĂ 40% la soluție ( temperatura este controlată sub 30C ) și se agită timp de 24 de ore.
după 24 de ore, culoarea se schimbă în chihlimbar.
Metcatinona rezultată se spală cu apă pentru a elimina metilamina.
50 ml de acid clorhidric 14% se adaugă lent la soluția de metcatinonă (temperatura este controlată sub 30C) și se agită timp de 3 ore.
La sfârșitul etapei 2, stratul apos a devenit verde-maroniu și după ce l-am colectat și evaporat, nu am găsit cristale... doar un rahat cu miros uleios.
Nu știu ce greșeală am făcut aici... dar cred că este doar partea finală.
PRIMA ETAPĂ: bromurarea propiofenonei
50 ml propiofenonă se amestecă cu 40 ml acid bromhidric și 100 ml apă distilată și se agită timp de 5 minute.
60 ml de peroxid de hidrogen 35% se adaugă lent în 30 de minute. după adăugarea tuturor H2O2, se agită timp de 1 oră și 30 de minute ( temperatura este controlată la 30C ).
culoarea devine portocaliu aprins/închis.
La bromopropiofenona formată, se adaugă 150 ml de DCM.
soluția se spală cu apă ( 2x250 ml) apoi se spală cu 250 ml de soluție de carbonat de sodiu.
culoarea se schimbă în galben deschis.
------------------------------------------------------------------------------
ETAPA 2
Se adaugă 70 ml de METILAMINĂ 40% la soluție ( temperatura este controlată sub 30C ) și se agită timp de 24 de ore.
după 24 de ore, culoarea se schimbă în chihlimbar.
Metcatinona rezultată se spală cu apă pentru a elimina metilamina.
50 ml de acid clorhidric 14% se adaugă lent la soluția de metcatinonă (temperatura este controlată sub 30C) și se agită timp de 3 ore.
La sfârșitul etapei 2, stratul apos a devenit verde-maroniu și după ce l-am colectat și evaporat, nu am găsit cristale... doar un rahat cu miros uleios.
Nu știu ce greșeală am făcut aici... dar cred că este doar partea finală.