Este necesară opinia unui expert cât mai curând posibil!

realh0bo

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Bună ziua prieteni,

Sunt destul de nou pe acest forum, dar am tras cu ochiul în și în afară pentru o vreme, nu știu care este eticheta corectă, așa că voi arunca cu capul direct în ceea ce vreau să vorbesc despre.

Voi fi gazda unei discuții cu tema: ce efecte are marijuana asupra minții și corpului? Evident, este o întrebare foarte amplă și deschisă, care are probabil multe răspunsuri, cu și mai multe întrebări ulterioare, dar intențiile mele au fost de a face întrebarea intenționat largă, deoarece autoritățile de reglementare guvernamentale au limitat cercetarea asupra drogului în ultimul secol. Sunt prea multe de răspuns, dar există încă răspunsuri precise de găsit. Am încercat să împart întrebarea mea amplă în întrebări mai precise:

-------------------------------------------------------------------------
Cum afectează marijuana funcțiile motorii? În special în timpul practicării unui sport sau chiar al conducerii unui automobil (ceea ce, din motive juridice, nu recomand și nu susțin)?

Cum afectează femeile însărcinate și fătul în dezvoltare?

De ce mă apucă pofta de mâncare?

Există într-adevăr o diferență binară între sativa și indica sau este vorba doar de efectul placebo?

În ce măsură este inhibat procesul de gândire rațională, dacă este inhibat deloc?
-------------------------------------------------------------------------

Am încercat să caut aceste lucruri pe acest forum, în Biblia consumatorilor de droguri și pe Wiki, dar poate că nu am căutat suficient de mult (nu am făcut-o).

Dacă cineva este capabil să răspundă la aceste întrebări sau să-mi indice un loc unde pot găsi aceste răspunsuri, ar fi extraordinar.

Și pentru oricine care spune: "oh, ei bine, poți să cauți aceste lucruri pe clearnet și să obții răspunsurile acolo" - ei bine, aș putea, dar de ce să fac asta când am oameni care sunt de fapt interesați de continuarea cercetării în marijuana, în ciuda reglementărilor literalmente oriunde.

TLDR: Am întrebări în cutie la care am nevoie de răspuns. Răspundeți-le (vă rog) dacă puteți sau îndreptați-mă în direcția cea bună.

AgamemnonFromTroy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
66
Bună ziua,
Marijuana (THC) vă încetinește timpul de reacție și capacitatea de a vă coordona mișcările, acest lucru se datorează interacțiunii THC cu receptorii canabinoizi din creier și sistemul nervos, nepermițând căile de semnalizare ale neurotransmițătorilor, ceea ce duce la limitarea funcției motorii, deși depinde foarte mult de doză.
În ceea ce privește sarcina, nu sunt foarte sigur, dar am citit pe internet că THC poate traversa placenta, ducând la probleme precum greutate mică la naștere și probleme de dezvoltare.
pofta de mâncare intervine deoarece THC interacționează cu părțile creierului care sunt responsabile de foame, prin urmare vă simțiți foame și mâncarea pare mai apetisantă
În ceea ce privește tulpinile, nu am nicio idee despre diferitele tulpini, dar ar avea sens să existe o diferență între cele două, deși nu știu care ar putea fi aceasta.
Marijuana afectează cu siguranță capacitatea cognitivă și de luare a deciziilor, deși acest lucru depinde de doza și de toleranța unei persoane.
Sper că v-am ajutat și mult noroc la discuție!

realh0bo

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Bine, deci, în ceea ce privește afectarea proceselor cognitive de gândire și a procesului decizional și altele asemenea, există vreun motiv sau vreo legătură care să explice de ce unii oameni conduc mai bine (da, conducând mașini) sau fac sport mai bine (jucători NBA sau atletism) atunci când sunt în stare de ebrietate din cauza THC sau este vorba doar de placebo?

Am o teorie conform căreia anumite tipuri de tulpini ușurează sarcini precum condusul și sportul, deoarece memoria musculară preia controlul complet asupra corpului tău, în timp ce mintea ta rătăcește în timp ce partea inconștientă face toată treaba.

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
161
Bună @realh0bo
Am fumat marijuana cât mai mult posibil în ultimii 20 de ani sau cam așa ceva, ca o mulțime de oameni, dar poate că pot oferi o contribuție substanțială aici.
Ai crede că am avea mai multe informații despre această plantă minunată până acum. În ciuda întregii științe contemporane, consider că multe informații provin dintr-o perspectivă de tip "hippie din cafeneaua new-age" "lasă-mă să-ți povestesc despre flashback-ul meu cu LSD". Speculativă și subiectivă, excesiv de complicată și, sincer, destul de ignorantă și lipsită de sens. Sau mituri care au fost reluate la nesfârșit de când străbunicii noștri au fost supuși nebuniei cu marijuana. Ai crede că am avea mai multe informații analitice despre "Rick Simpson Oil" și proprietățile sale de luptă împotriva cancerului, dar acestea sunt lucrurile care par să fie ascunse sub preș, în timp ce unii oameni cred că salvează planeta și luptă împotriva omului, făcând în același timp alegerea sănătoasă prin utilizarea șamponului parfumat cu cânepă.

Oricum, voi încerca să fac tot posibilul să vă răspund la întrebări și să adaug ceea ce cred eu că este relevant. Mă îndoiesc că veți găsi răspunsuri bune "cu picioarele pe pământ" oriunde, dar dacă vorbiți cu cei care se pricep la iarbă și vă rezolvați problemele, probabil că veți obține câteva zeci de povești cu "amintiri despre LSD legate de pizza cu înghețată de ciocolată" și nu multe altele.

Chestia cu marijuana este că, evident, este o experiență subiectivă, dar există multe variabile care influențează acest lucru. Potența și varietatea ierbii. Toleranța individuală. Calea de consum. Mediul și multe altele... Toate acestea, desigur, vor avea un efect asupra experienței utilizatorilor.

De când am început să fumez și până acum, experiența mea atunci când fumez marijuana s-a schimbat radical. Obișnuiam să devin foarte introvertit până la punctul în care deveneam extrem de anxios social și nu puteam participa la evenimente sau angajamente așa cum aș fi făcut-o în mod normal. Cel mai adesea mă simțeam nervos și oarecum paranoic în public. De obicei, voiam doar să mă droghez și să fiu lăsat singur să ascult muzică sau să mă joc jocuri video. Mâncam o tonă de junkfood și intram într-un somn adânc, lung și revigorant. Nu mai pot obține acest tip de experiență, indiferent de cantitatea pe care o consum, cred că acest lucru se datorează anilor de expunere și toleranță. Un fenomen pe care l-am auzit descris ca fiind "high school high." Utilizatorii experimentați nu mai pot ajunge acolo. Unele canabinoide sintetice au un anumit potențial, dar ceea ce mi s-ar părea mie plăcut ar fi mult prea puternic pentru cei mai puțin experimentați.

Am constatat că în stadiile incipiente ale consumului de marijuana, abilitățile motorii sunt puternic afectate. Multitasking-ul este aproape imposibil. Este greu să te concentrezi asupra îndeplinirii unei sarcini individuale - ceva de genul unei reclame ar putea cu ușurință să devieze și să deraieze complet orice progres, ca și cum te-ai uita în altă parte și ți-a scăpat complet din vedere. În schimb, cu o toleranță și o expunere, consider că îmbunătățește doar cogniția și abilitățile motorii. Metoda de ingestie joacă un rol important în acest caz. Am constatat că, indiferent de drog, inhalarea este mai mult o "înălțare a capului", în timp ce consumul unei substanțe are un efect mai pronunțat asupra întregului corp. Consumul de marijuana și activitatea fizică sunt o combinație minunată. Introversiunea, reducerea durerii/inflamației, concentrarea și energia. Excelentă pentru reabilitarea rănilor. Mai ales exercițiile spirituale, de exemplu yoga sau taichi și teoriile abstracte implicate. După exerciții oricum vrei în mod natural să mănânci și să te odihnești. Sporturile de echipă și condusul sunt probabil mai bine de evitat pentru utilizatorul mai puțin experimentat. Nu mi se pare că are o mare diferență asupra celor mai experimentați și toleranți. Argumentul care apare este OUI și intoxicația cu marijuana. Nu este la fel de simplu ca un aparat de analiză a respirației, iar un test de sânge nu vă va spune prea multe despre cât de beat este cineva. Aș putea avea de 100 de ori mai mult THC în sânge și să nu fi fumat de o săptămână, în comparație cu tipul care nu fumează și care tocmai a tras două fumuri dintr-un bong și s-a izbit cu mașina de un copac. În ciuda conținutului de sânge, el este drogat până peste cap, iar eu sunt complet treaz.

Cred că articolul oferit de Frit despre sarcină este destul de bun. Eu nu pot oferi prea multe în această discuție. În afară de reluarea miturilor arhaice, nu există prea multe dovezi împotriva consumului de marijuana în timpul sarcinii. Mai ales în comparație cu efectele secundare ale produselor farmaceutice - nu văd cum mai pot condamna marijuana. Această plantă nu te pedepsește cu adevărat pentru abuz, așa cum o fac "drogurile tari".

În ceea ce privește pofta de mâncare. Cred că acest lucru este cauzat în principal de conținutul de CBD și CBN, iar aici intervin tulpinile. O tulpină este mai bogată decât cealaltă sau invers în aceste canabinoide. Sativa este planta mai înaltă și mai subțire, care oferă o senzație mai energică și mai stimulantă - mai predispusă la nervozitate, anxietate și paranoia despre care vorbeam. Indica este planta mai scundă, mai stufoasă, care dă mai mult o stare de intoxicare "drogată". Indica sau "In-da-couch" este cunoscută pentru senzația stereotipă de calm, lene, mâncat și dormit. Personal, nu văd o mare diferență în ambele cazuri. Cred că o mare parte din "știința" din jurul acestui subiect este întortocheată și redundantă și este folosită mai ales pentru marketing. Nu aș numi-o o diferență binară, nici pe departe. Toate sunt ierburi, toate fac aceleași lucruri, doar că exprimă mai mult sau mai puțin aceste caracteristici. Mi se pare enervant când oamenii vorbesc la nesfârșit despre cum există o tulpină perfectă de iarbă pentru fiecare activitate sau motiv la care te-ai putea gândi.

Inhibarea gândirii raționale? Nu am crezut niciodată așa ceva. Așa cum am spus, consumatorii mai noi sunt mai vizibil "abrutizați" sau mai lenți. "Stoned". Aveți dreptate, cred, când vine vorba de memoria musculară și de a face lucruri în mod inconștient, deși nu cred că este din cauza tensiunii, cred că toleranța/expunerea este vinovată aici. Utilizatorul mai nou este mai vizibil abrutizat sau inhibat, în special atunci când este necesar să se aplice singur într-o situație necunoscută sau inconfortabilă. Utilizatorul mai tolerant va fi oarecum îmbunătățit de stare de ebrietate în timp ce este angajat în activități mai puțin solicitante. Gândirea poate fi mai lentă, dar poate fi din cauză că utilizatorul contemplă multe perspective abstracte, poate prostești, dar nu neapărat iraționale. Cu siguranță nu în sensul de periculos. Cred că marijuana este una dintre cele mai benigne, importante și utile substanțe pentru omenire. Multe dintre aceste răspunsuri vor diferi de la o persoană la alta și, așa cum am spus, totul este în principal subiectiv, factorul principal fiind, cred eu, expunerea la toleranță și potența substanței. O mare parte din rău provine din ignoranța și stigmatizarea din jurul acestui subiect. Cultura și societatea actuale îl împiedică să-și atingă potențialul maxim. Puteți citi printre rânduri și vă puteți da seama ce părere am despre fumătorul/entuziastul mediu de marijuana.

Acesta este tipul de mentalitate cu care trebuie să ne confruntăm. Ani întregi de prostii care trebuie dezinstruite. Pe de altă parte, am fost într-o pauză de prânz cu șeful meu odată. A băut 3 Capitan Morgan și Coca Cola. Și el fuma o grămadă de iarbă. Am fumat o jumătate de joint și m-a întrebat dacă "o să fiu în regulă să mă întorc la muncă." I-am aruncat o privire în lateral, de parcă... parcă... eram peisagist, făceam toamna curățenie de frunze, atenție. Aș putea scrie un manifest al buruienilor sau ceva de genul ăsta, dar am divagat. Cred că v-am dat destul pentru moment, probabil mai mult decât aveți nevoie. Să sperăm că vă ajută.

Îmi place să prind ted-talks uneori, atunci când este interesant, sper să prind a ta cândva și să realizeze că ești tu. Succes! :)