- Reaction score
- 2
INTRODUCERE.
N,N-dimetiltriptamina, cunoscută în mod obișnuit ca DMT, este un psihedelic puternic și cunoscută mai ales pentru durata sa scurtă de acțiune; spre deosebire de LSD, efectele DMT pot dura de la 15 minute la 3 ore, în funcție de modul de administrare. DMT poate fi injectată, inhalată sau ingerată cu "inhibitor de monoaminooxidază (IMAO)", (IMAO) inhibă activitatea "monaminooxidazei". fără IMAO; organismul metablozează rapid DMT administrată pe cale orală.
DMT a fost controversată în rândul oamenilor de știință cu privire la faptul dacă este produsă în creier sau nu. în cartea lui rick strassman, DMT: The Spirit Molecule: A Doctor's Revolutionary Research into the Biology of Near-Death and Mystical Experiences (Cercetările revoluționare ale unui medic privind biologia experiențelor aproape de moarte și a experiențelor mistice), acesta a afirmat că DMT ar putea fi produsă în "glanda pineală" și că DMT este "molecula spiritului" și are ceva de-a face cu "sufletul". în prezent, nu este dovedit dacă DMT poate fi produsă în creier sau nu, dar s-a demonstrat că enzimele necesare pentru producerea DMT există în țesuturile umane, dar în afara creierului propriu-zis. de fapt, prezența DMT în urină a fost legată de persoanele cu schizofrenie și psihoză (Jacobs și Presti, 2005)
DMT ȘI ENTITĂȚILE EXTERNE.
multe cazuri au raportat întâlniri cu entități externe din spațiul "hiperdimensional" în timpul experienței sau "călătoriei" lor psihedelice. aceste entități externe seamănă mai degrabă cu creaturi extraterestre și insecte, sau cu "entități" cu formă umanoidă.
opinia lui rick strassman despre întâlnirile cu entități externe într-un interviu :<<Filosofii evrei medievali pe care mă bazez pentru a înțelege textul biblic ebraic și conceptul său de profeție prezintă îngerii ca intermediari ai lui Dumnezeu. Adică, ei îndeplinesc o anumită funcție pentru Dumnezeu. În contextul cercetării mele cu DMT, cred că ființele pe care le văd voluntarii ar putea fi concepute ca fiind angelice - adică forțe spirituale incorporale, invizibile anterior, care sunt înglobate sau învelite într-o anumită formă - determinată de dezvoltarea psihologică și spirituală a voluntarilor - aducând un anumit mesaj sau experiență voluntarului respectiv>>
EFECTELE DMT.
o experiență psihedelică DMT poate include:
- halucinații
- dilatarea timpului
- distorsiuni vizuale, auditive, tactile
- sentimente de bucurie intensă
- experiențe extracorporale
- percepții sau epifanii percepute
- Pupile dilatate
- Mișcări oculare rapide involuntare
- Amețeli
- Tensiune arterială crescută
- Creșterea ritmului cardiac.
- Greață și vărsături
- Comă și/sau stop respirator (în doze mari)
- Sentimente de pierdere a controlului
- Dezorientare sau confuzie.
- Emoții negative precum frică, anxietate, durere, furie sau agitație.
- Teama de a înnebuni.
- Imagini sau sunete violente sau neplăcute.
- Reluarea unor amintiri sau traume dureroase.
- Teama de moarte.
- Tulburări de dispoziție
- Gândire dezorganizată
- Paranoia persistentă
- Tulburări vizuale
- Halucinații și tulburări vizuale
Dozaj DMT (fumat/vaporizat).
- Prag: 2-5 mg
- Ușoară: 10-25 mg
- Comun: 20 -40 mg
- Puternic: 40-60 mg
DURATA călătoriei DMT (fumat/vaporizat).
- debut: 15-30 secunde
- durata: 5-20 minute
- efecte ulterioare normale: 15-60 de minute
aceasta este o scurtă și succintă introducere la DMT. DMT este cunoscut pe scară largă și, după umila mea părere, este mult mai interesant decât LSD. de asemenea, aceasta este prima mea postare pe forum )