Ze swojej strony wnoszę to, co wiem w tych dziedzinach. Jeśli chodzi o transport lotniczy, używa się go w przypadku bardzo małych ilości, maksymalnie 10 kg, co również jest logistycznym koszmarem i wiąże się z wieloma zmiennymi, psami celnymi i tą samą osobą, która jest za to odpowiedzialna.
Teraz w przypadku samolotów towarowych istnieją szczególne przypadki, w których po przejściu kontroli i po przejściu wszystkich kontroli, mając ludzi na lotnisku i w firmie, można przeprowadzić inspekcję przez samą ochronę linii lotniczej, przybyć i zmusić ich do rozładowania towarów, aby sprawdzić, czy nie wprowadzają do nich kokainy. Statkiem jest to wolniejsze, ale bardziej skuteczne. Tutaj jest ich kilka. Jedną z tych metod jest zrobienie tego z zaskoczenia, to znaczy kontener firmy jest otwierany i nagradzany. Jest załadowany walizkami o wadze od 20 do 25 kg, a zwykle mają one maksymalnie 300 do 500 kg. bardziej niż cokolwiek innego, ponieważ jeśli udało ci się tylko wypłynąć, to w porcie przylotu musisz mieć kontakt, aby wiedzieć, czy ten kontener zostanie poddany inspekcji, mają 3 kolory pomarańczowy, zielony i czerwony, inny czynnik również odgrywa tutaj rolę, jest zbyt wiele kontenerów przybywających na ten sam statek i jest to całkowicie niemożliwe, aby sprawdzić je wszystkie, dlatego jest to najczęściej stosowana metoda na poziomie morskim, oprócz wszystkich innych, które istnieją. Ale mimo to musimy pamiętać, że niektóre dźwigi mogą wykryć nadwagę kontenera, co zwraca uwagę. Łatwiej jest wykryć od 500 niż od 300. Na przykład przygotowanie ciężarówki do wjazdu i usunięcia walizek oraz opuszczenia portu zajmuje 300.
Z drugiej strony krąży plotka, że kontenery w pełni opłacone są ładowane i rozładowywane normalnie jak każde inne, ale tutaj mówimy już o ilościach od 1 do 10 ton. Prawda jest taka, że nie wiem czy to istnieje czy nie, ale na pewno opłacanie odpowiednich, bardzo odpowiednich ludzi. Te linie naprawdę istnieją.
Dlatego preferuję dystrybucję już w miejscu docelowym w dobrej cenie hurtowej (jeśli ktoś ma zapasy w Hiszpanii, byłbym zainteresowany) Podsumowując, zawsze lepiej jest wysyłać drogą morską w przypadku dużych ilości, ponieważ niemożliwe jest obsługiwanie dużych ilości samolotem. Jest to bardzo obszerny temat, o którym można mówić bardzo długo. Mam nadzieję, że moje informacje się podobają, pozdrawiam wszystkich