- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 27
Zakupy z Chin w teorii brzmią niesamowicie, poza dłuższym czasem dostawy. Teraz mam kilka pytań.
- Co oznacza posiadanie magazynu w Polsce lub innych krajach?
Powiedzmy, że chcę zamówić substancję kontrolowaną, taką jak borohydryd sodu lub pregabalina, na adres w Polsce.
Jak to działa po dokonaniu płatności? Czy wysyłacie produkt z Chin do wspomnianego magazynu w Polsce i ponownie wysyłacie go na adres klienta w kraju, czy też produkt jest już w Polsce i jest wysyłany bezpośrednio do klienta? - Kto jest odpowiedzialny za odprawę celną, gdy paczka wjeżdża do Unii Europejskiej do wspomnianego magazynu? Klient czy sprzedawca?
- Czy przy odbiorze produktu liczy się on jako dostawa z Chin czy dostawa z Polski?
- Wysyłka krajowa z Polski do Polski nie wiąże się z żadnym ryzykiem, ale wysyłka z Chin do Polski już tak. Czy zakup od chińskiego sprzedawcy nie wiąże się z ryzykiem, ponieważ produkt jest wysyłany z magazynu krajowego?
- Kto zajmuje się podatkami importowymi, jeśli mają zastosowanie?
- Czym dokładnie jest magazyn krajowy? Czy posiadasz prywatny magazyn w danym kraju, czy wynajmujesz miejsce w magazynie publicznym? Przykład, taki jak zdjęcie lub adres, wiele by wyjaśnił
- Weźmy na przykład whwingroup Jeissychem621. Reklama lokalnych dostaw do Polski. Czy to oznacza, że mogę złożyć zamówienie i otrzymać przesyłkę krajową z Polski na mój polski adres bez ryzyka zaginięcia lub przejęcia paczki, a wszystko, co ma związek z importem z Chin do Europy, nie ma ze mną nic wspólnego. Czy mam rację?
Zadaję te pytania, aby lepiej zrozumieć proces, zanim spróbuję złożyć zamówienie u chińskiego dostawcy. Wiem, że czaicie się w każdym wątku, aby się zareklamować, więc proszę, zróbcie to samo tutaj i miejmy nadzieję, że wyjaśnicie wszystko mnie i innym, którzy myślą o zamówieniu z Chin.