- Reaction score
- 8
Witam. Odkryłem to cudowne forum jakieś 2 miesiące temu i jest tak pełne wspaniałych i przydatnych informacji... sprawia, że żałuję, że nie uczyłem się chemii przynajmniej w liceum....
Obejrzałem wszystkie zamieszczone tu filmy.
Chciałbym produkować w średniej skali.
Chcę zrobić 4mmc i 3cmc. Rozumiem, że procedura jest taka sama, jedyną różnicą jest prekursor, od którego zaczynasz?
dla 4mmc to 2-bromo-4-metylopropiofenon aka 2b4mp? a dla 3cmc to
2-bromo-3'-chloropropiofenon aka 2b3c
Kupiłem trochę sprzętu laboratoryjnego.
Mam mieszadło nadpowierzchniowe, zlewkę 3000ml i lejek separatoryjny, ale mogę dokupić coś jeszcze jeśli będzie potrzebne.
Najprostszą metodą z mojego punktu widzenia jest ta:
ta metoda wydaje się łatwa do wykonania, ale ta metoda jest z
4'-metylopropiofenon i jeśli kupię
2-bromo-4-metylopropiofenon z forum, będę musiał tylko postępować zgodnie z filmem od 3:23. prawda?
Po 3:23 pojawia się "Bromowanie 4-metylopropiofenonu daje 2-bromo-4-metylopropiofenon w benzenie".
Nie mogę znaleźć benzenu, ale rozumiem, że toluen też jest dobry.
Więc aby być w stanie naśladować wideo będę musiał zacząć od toluenu i dodać 2-bromo-4-Methylpropiophenone? następnie kontynuować jak w filmie?
również... Nie mogę znaleźć kwasu chlorowodorowego HCI, ale znalazłem kwas bromowodorowy HBr.
Czy mogę użyć toluenu zamiast benzenu i HBr zamiast HCI?
.
Obejrzałem wszystkie zamieszczone tu filmy.
Chciałbym produkować w średniej skali.
Chcę zrobić 4mmc i 3cmc. Rozumiem, że procedura jest taka sama, jedyną różnicą jest prekursor, od którego zaczynasz?
dla 4mmc to 2-bromo-4-metylopropiofenon aka 2b4mp? a dla 3cmc to
2-bromo-3'-chloropropiofenon aka 2b3c
Kupiłem trochę sprzętu laboratoryjnego.
Mam mieszadło nadpowierzchniowe, zlewkę 3000ml i lejek separatoryjny, ale mogę dokupić coś jeszcze jeśli będzie potrzebne.
Najprostszą metodą z mojego punktu widzenia jest ta:
Synteza 4-MMC (mefedronu). Kompletny samouczek wideo.
Ten film przedstawia prosty sposób syntezy 4-MMC (mefedronu) na małą skalę z 4'-metylopropiofenonu. Jest to kompletna instrukcja wideo syntezy, która wyjaśnia wszystko i daje możliwość stworzenia 4-MMC każdemu początkującemu w syntezie organicznej. Sprzęt i szkło: Okrągłe dno...
bbgate.com
ta metoda wydaje się łatwa do wykonania, ale ta metoda jest z
4'-metylopropiofenon i jeśli kupię
2-bromo-4-metylopropiofenon z forum, będę musiał tylko postępować zgodnie z filmem od 3:23. prawda?
Po 3:23 pojawia się "Bromowanie 4-metylopropiofenonu daje 2-bromo-4-metylopropiofenon w benzenie".
Nie mogę znaleźć benzenu, ale rozumiem, że toluen też jest dobry.
Więc aby być w stanie naśladować wideo będę musiał zacząć od toluenu i dodać 2-bromo-4-Methylpropiophenone? następnie kontynuować jak w filmie?
również... Nie mogę znaleźć kwasu chlorowodorowego HCI, ale znalazłem kwas bromowodorowy HBr.
Czy mogę użyć toluenu zamiast benzenu i HBr zamiast HCI?
.