Warning! You are currently using a domain is accessible on the regular internet, not on Tor. For better privacy and security, please use our onion domain instead.

Pregabalin Jak mogę syntetyzować?

lamer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Pregabalin Jak mogę syntetyzować?
Nie mogłem znaleźć żadnych zasobów, czy możesz mi pomóc?

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
314
Deals
1
Rynek leków @rosechem sprzedaje je na kilogramy

lamer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Szukam syntezy

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
314
Deals
1
Taniej jest kupić niż wyprodukować

lamer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Znalazłem takie źródło, ale nie jestem pewien, czy jest dokładne i nie mam niezbędnych pomiarów.

1. Pregabalina, znana również jako kwas β-izobutylo-γ-aminomasłowy lub Lyrica, jest lekiem stosowanym w leczeniu padaczki, bólu neuropatycznego, zaburzeń lękowych i fibromialgii.

2. Synteza pregabaliny obejmuje kilka etapów, począwszy od 4-metylo-2-pentanonu. Oto krótki przegląd procesu syntezy:

3. Konwersja 4-metylo-2-pentanonu do 4-metylowalerofenonu: Na tym etapie 4-metylo-2-pentanon jest poddawany działaniu bromku etylo-magnezowego z wytworzeniem 4-metylowalerofenonu.
  4. Tworzenie enaminy: 4-metylowalerofenon jest poddawany reakcji z cykloheksanonem w obecności zasady z utworzeniem półproduktu enaminy.
  5. Alkilowanie: Półprodukt enaminowy jest alkilowany kwasem bromooctowym w obecności zasady, tworząc kluczowy półprodukt, 3-(2-bromoacetylo)-4-metylowalerofenon.
  6. Cyklizacja: Kluczowy związek pośredni ulega cyklizacji z amoniakiem, tworząc kwas 3-(aminometylo)-5-metylo-heksanowy, który jest następnie przekształcany w pregabalinę w kolejnych etapach obejmujących ochronę i deprotekcję grup aminowych.

7. Kompletną reakcję syntezy można przedstawić w następujący sposób:

8. Etap 1: 4-metylo-2-pentanon + bromek etylowo-magnezowy → 4-metylowalerofenon

9. Etap 2: 4-metylowalerofenon + cykloheksanon + zasada → półprodukt enaminy

10. Etap 3: półprodukt enaminowy + kwas bromooctowy + zasada → kluczowy półprodukt (3-(2-bromoacetylo)-4-metylowalerofenon)

11. Etap 4: Kluczowy produkt pośredni + amoniak + etapy ochrony/odtajania → Pregabalina

bigrob

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
3
Niektóre z tych materiałów są dość drogie, a kilogram można kupić tutaj bardzo tanio, więc zamiast syntetyzować ten materiał, poszukałbym innych możliwości.