Warning! You are currently using a domain is accessible on the regular internet, not on Tor. For better privacy and security, please use our onion domain instead.

Question Możliwa "nowa" synteza katynonu?

Uliley

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Witam, szukałem przypadkowych rzeczy na Wikipedii i po drodze wpadłem na pomysł potencjalnej syntezy katynonu z P2NP. Najpierw poprzez uwodnienie podwójnego wiązania na węglu przyłączonym do grupy fenylowej za pomocą wody i kwasu siarkowego, następnie utlenienie powstałego alkoholu drugorzędowego (miejmy nadzieję) za pomocą KMnO4 lub czegoś podobnego, a na koniec selektywna redukcja grupy nitrowej do aminy za pomocą Sn + HCl lub Zn + HCl.

Po pierwsze, czy w ogóle warto? Ta synteza wydaje się wykorzystywać niektóre (stosunkowo) powszechne chemikalia, ale nie mam doświadczenia z katynonem, więc nie wiem, czy działa, czy jest po prostu czymś w rodzaju kofeiny, chociaż wikipedia mówi, że stymuluje produkcję dopaminy.
Po drugie, czy to w ogóle może działać? Nawet na poziomie teoretycznym? Czy taka reakcja lub coś podobnego już istnieje i czy ktoś tego próbował?