Question Potrzebuję pomocy w usunięciu koloru z fetty (fentanal)!!!

InnocentBystander23

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Utknąłem z około półtora Oz niebieskiego fetty (fentanylu). Są to kawałki o jakości ulicznej, a nie czysty fentanyl. Moje pytanie brzmi: jak mógłbym usunąć kolor? Zakładam, że to tylko barwnik spożywczy i rozważałem użycie acetonu, tak jak robiłem to w przeszłości z metamfetaminą. Czy to zadziała? Jak usunąć nacięcie? Dziękuję

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
342
Moim zdaniem potrzebujesz analizy ilościowej. Niebieski barwnik na twoim fetty nie powinien być traktowany jako to samo zanieczyszczenie, które widziałeś w metamfetaminie, ponieważ to nie jest metamfetamina, a większość rzeczy jest prawdopodobnie mniej niż jednostkowa z nieznaną interakcją z acetonem/rozpuszczalnikiem.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
301
Jeśli musisz zadawać te pytania, to wątpię, byś był przygotowany do pracy z czystym Fentanylem, ale cóż, zaczynamy:
Ekstrakcja kwasowo-zasadowa A/B powinna usunąć nacięcia i kolor, a rekrystalizacja da czysty produkt. Teraz jest to prawdopodobnie Fentanyl.HCl lub Fentanyl.Citrate. rozpuścić w wodzie, przefiltrować, cały Fentanyl powinien znajdować się w przesączu (cieczy), nadać odczyn alkaliczny przez ostrożne dodanie roztworu węglanu sodu, aż ph będzie >10. ekstrahować niepolarnym rozpuszczalnikiem, takim jak toluen lub ksylen. przemyć ekstrakt wodą. Dodaj kwas cytrynowy (bezwodny) w alkoholu (IPA jest w porządku), aż ph wyniesie 5-6. F-cytrynian powinien się wydzielić. przemyj ekstrakt bardziej suchym ksylenem lub toluenem, a następnie naftą (Shellsol jest w twoim kącie) i pozostaw do wyschnięcia na kruchy proszek. Jeśli nie jest to kruchy proszek, rozpuść go w minimalnej ilości HOT IPA, dodaj suchy aceton i włóż do lodówki. Umyj powstałe rzeczy naftą i teraz naprawdę powinien to być suchy proszek.

Postaraj się nie zabić siebie ani innych.
Fentanyl to kiepski lek o złym profilu bezpieczeństwa, należy być tego świadomym.

InnocentBystander23

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Doceniam twoją pomoc, ale nie ma powodu, abyś był dla mnie niegrzeczny na początku. I żeby było jasne, nie używam fentanylu, ale w mojej okolicy heroina zniknęła i wszyscy chcą kupować to gówno. Ale niebieski towar sprawiał, że wszyscy narzekali z powodu jego smaku. Ekstrakcja, o której mówisz, to ta, którą robiłem setki razy dla czerwonej metamfetaminy. Jeszcze raz dzięki

View previous replies…

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
342
Nie uważałbym tej odpowiedzi za niegrzeczną, po prostu ten fakt jest prawdziwy dla większości z nas, a OrgUnikum był wobec ciebie opiekuńczy. Niemniej jednak udzielił ci informacji, o które prosiłeś, czego ja nie zrobiłem, ponieważ moja postawa również była nieco opiekuńcza. Praca z tym materiałem powinna być wykonywana przy użyciu wszystkich środków ochrony indywidualnej, jakie można uzyskać, chemia mety jest dość podstawowym poziomem w porównaniu do tej procedury oczyszczania. Pamiętaj, że większość szklanych naczyń i środków ochrony indywidualnej powinna zostać zniszczona po użyciu ze względów bezpieczeństwa, niewielka plama na stole lub fartuchu laboratoryjnym jest wystarczająco silna, aby zabić kilka osób. Ufam, że masz wystarczające doświadczenie z niebezpieczną chemią mety, aby poradzić sobie z tworzeniem się wolnych zasad/soli. O ile redukcja P/I2 jest zagrożeniem wybuchowym/pożarowym, o tyle w przypadku toksyczności, jak zapewne wiesz, do zatrzymania niekontrolowanej syntezy mety można użyć dużego mokrego ręcznika (założę się nawet, że już kiedyś uratowało ci to wolność), o tyle w przypadku fent potrzebujesz super małego pomieszczenia, które pokryjesz grubą folią i maską gazową oraz rękawiczkami i sposobem na rozebranie maski bez dotykania jej bezpośrednio. I oczywiście rozcieńczanie (cięcie) fentu, który musi być mieszany przez dłuższy czas, aby uniknąć możliwości wystąpienia hotspotów (ktoś, kogo znam, zmarł z powodu hotspotu fentu). Byłem osobą, która zainicjowała zniszczenie materiału i przedstawiła metodę. Lubię fentanyl, ale akceptuję go tylko w przypadku, gdy nie jest dla mnie dostępny do woli. W ten sposób nigdy nie uzależniłem się od opiatów, a przynajmniej do tej pory zaskoczyło mnie tylko to, że uzależnienie, którego byłem pewien, okazało się iluzoryczne. Najlepsze życzenia! P.S. proszę, zbadaj podejście i poproś o opinię eksperta, spróbuj znaleźć kogoś z wcześniejszym praktycznym doświadczeniem jako przewodnika.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
301
Ludzie stali się dość wrażliwi na da Intanetz, teraz cóż drogi @InnocentBystander23, przepraszam, to tak miłe, jak tylko mogę zrobić bez podszywania się pod uniwersalną nianię, więc nie będzie lepiej, weź to lub zostaw.

Tęsknię za dawnymi dniami wysokiej jakości flamewarów i nie, flaming nie ma absolutnie nic wspólnego z wykrzykiwaniem obelg lub gróźb. Wszystko poszło w dół, Internet umarł w dniu, w którym AOL połączył się z Missisippi (data jest przypadkowa) i został zastąpiony przez platformę zakupową w przebraniu.
Starzy ludzie, zawsze lamentujący, wiem, wiem, porozmawiajmy wtedy o wojnie.....🤣

InnocentBystander23

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
9
Doceniam twoje spostrzeżenia. W tej chwili nie mogę sobie pozwolić na zniszczenie moich szklanych naczyń, więc po prostu zostawię je tak, jak są i nie będę z nimi zadzierać. Dzięki.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
342
Nie trzeba dosłownie rozbijać szklanych naczyń, wystarczy potraktować je silnym utleniaczem, takim jak roztwór piranii.