Nie uważałbym tej odpowiedzi za niegrzeczną, po prostu ten fakt jest prawdziwy dla większości z nas, a OrgUnikum był wobec ciebie opiekuńczy. Niemniej jednak udzielił ci informacji, o które prosiłeś, czego ja nie zrobiłem, ponieważ moja postawa również była nieco opiekuńcza. Praca z tym materiałem powinna być wykonywana przy użyciu wszystkich środków ochrony indywidualnej, jakie można uzyskać, chemia mety jest dość podstawowym poziomem w porównaniu do tej procedury oczyszczania. Pamiętaj, że większość szklanych naczyń i środków ochrony indywidualnej powinna zostać zniszczona po użyciu ze względów bezpieczeństwa, niewielka plama na stole lub fartuchu laboratoryjnym jest wystarczająco silna, aby zabić kilka osób. Ufam, że masz wystarczające doświadczenie z niebezpieczną chemią mety, aby poradzić sobie z tworzeniem się wolnych zasad/soli. O ile redukcja P/I2 jest zagrożeniem wybuchowym/pożarowym, o tyle w przypadku toksyczności, jak zapewne wiesz, do zatrzymania niekontrolowanej syntezy mety można użyć dużego mokrego ręcznika (założę się nawet, że już kiedyś uratowało ci to wolność), o tyle w przypadku fent potrzebujesz super małego pomieszczenia, które pokryjesz grubą folią i maską gazową oraz rękawiczkami i sposobem na rozebranie maski bez dotykania jej bezpośrednio. I oczywiście rozcieńczanie (cięcie) fentu, który musi być mieszany przez dłuższy czas, aby uniknąć możliwości wystąpienia hotspotów (ktoś, kogo znam, zmarł z powodu hotspotu fentu). Byłem osobą, która zainicjowała zniszczenie materiału i przedstawiła metodę. Lubię fentanyl, ale akceptuję go tylko w przypadku, gdy nie jest dla mnie dostępny do woli. W ten sposób nigdy nie uzależniłem się od opiatów, a przynajmniej do tej pory zaskoczyło mnie tylko to, że uzależnienie, którego byłem pewien, okazało się iluzoryczne. Najlepsze życzenia! P.S. proszę, zbadaj podejście i poproś o opinię eksperta, spróbuj znaleźć kogoś z wcześniejszym praktycznym doświadczeniem jako przewodnika.