Ekstrakcja chlorowodorku metadonu z roztworu doustnego 1mg/1ml UK

Diziet Sma

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Próbuję wyekstrahować/oddzielić API (aktywny składnik farmaceutyczny|) Methadone Hydrochloride od doustnego 1mg/1ml.

W miejscu, w którym pracuję, jest to zielony, umiarkowanie gęsty syrop.

Istnieje wiele firm, które produkują podobne produkty z różnymi składnikami.

Nie wymieniam nazwy firmy, ale jest to lista substancji pomocniczych.

Lista substancji pomocniczych
Glikol propylenowyPh. Eur
Hydroksybenzoesan metyluPh. Eur
Hydroksybenzoesan propyluPh. Eur
Maltitol w płyniePh. Eur
Karmel E150
Błękit patentowy V (E131)
Woda oczyszczona

Czy ktoś może mi pomóc z kompletną ekstrakcją w szczegółach? Mam dość podstawowe doświadczenie, ale dużo czytałem. Kupiłem kilka podstawowych rzeczy - lejki sep, filtrację próżniową, aparaturę destylacyjną itp. I jestem szczęśliwy, że mogę kupić wszystko, co jest potrzebne do przeprowadzenia tej ekstrakcji / separacji.

Byłbym bardzo wdzięczny za kompletny proces, ale nawet dobry początek byłby bardzo mile widziany.

Dzięki.

Hank Schrader

Don't buy from me
Resident
Language
🇷🇺
Reaction score
164
Chlorowodorek metadonu występuje w postaci rozpuszczalnej soli. W przeciwieństwie do bazy metadonu.
Mój zespół produkuje metadon i oczyszcza go z bazy.
Baza ma wygląd krystaliczny i jest nierozpuszczalna w wodzie! Jak wygląda proces uzyskiwania metadonu z waszego syropu?
Rozcieńczyłbym 100 ml syropu w wodzie (około 800 ml) i dodał stężony roztwór ługu do 11-12 PH.
Schłodziłbym i odfiltrował krystaliczny osad.
Rozpuściłbym krystaliczny osad we wrzącym metanolu i przefiltrował (to, co się nie rozpuściło, wyrzuciłbym te nierozpuszczalne sole), włożyłbym metanol do zamrażarki i wyekstrahował kryształy w ciągu jednego dnia. kryształ ma kształt podstawy. Aby przekształcić go w chlorowodorek ... należy rozpuścić 100 mg zasady w 2 ml metanolu i dodać kwas solny do PH 5-6 i pozostawić w zamrażarce. Po dniu wyjąć z zamrażarki i pokruszyć chlorowodorek, a następnie przepłukać lodowatym acetonem.

Diziet Sma

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Wow, wielkie dzięki za odpowiedź - to jest dokładnie to, czego szukałem od dłuższego czasu. Ktoś, kto faktycznie wie, o czym mówi i nie podaje miliarda powodów, dla których jest to głupi pomysł. Tylko proste fakty i produktywne informacje. Jeszcze raz dziękuję.

Kiedy będę w stanie wypróbować to za około tydzień, jestem pewien, że będę miał więcej pytań dotyczących szczegółów procedury, mam nadzieję, że nadal będziesz dostępny.

Wielkie dzięki - Diziet.