Question Tlenek magnezu dodany z innymi tlenkami, takimi jak cynk lub wapń

Plantguy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Witam, mam problem ze znalezieniem jakichkolwiek dobrych informacji na temat alternatywnych odczynników syntezy Grignarda, zaczynam od myślenia o dodaniu innych tlenków, takich jak cynk i wapń w odpowiednich ilościach w jakiś sposób lub połączeniu lub cokolwiek, co ktokolwiek wie, może to zepsuć. Nie mam doświadczenia ani wiedzy na temat Br, to jedyna rzecz, z którą nie czułem się komfortowo, "nadal nie czuję" Jestem trochę zainteresowany bromkiem sodu, ale nie gazem i myślę, że chlorobenzen jest fajny.
- Naprawdę nie chcę mieć jednego z tych o cholera, od 0 do 700c za oknem, a potem myśleć, że to przekonało cię, że właśnie widziałeś i słyszałeś ten sam huk na zewnątrz i idziesz woah, gdy widzisz zielony płonący dym w powietrzu.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,308
Deals
1
Nie jestem do końca pewien, co to wszystko oznacza, ale jeśli się nie mylę, głównym aspektem funkcjonalnym większości grignardów jest grupa alkilowa lub arylowa, magnez i halogen, ale szczególnie brom nie jest warunkiem wstępnym. Jodki i chlorki również mogą tworzyć grignardy. Tak więc fenyl, tosyl, ksylil, metylopropylo-butylobromek magnezu, jodki, chlorek, fluorek, astitide 🌞

Last edited: