Question Czy ta strona jest legalna?

Never to sleep

Don't buy from me
Resident
Reaction score
160
Sam nigdy nie zamawiałem u tego dostawcy, ale na pierwszy rzut oka wyglądają całkiem przyzwoicie. Są z Polski, co mnie nie dziwi. A te butelki, których używają, widziałem już wcześniej. Są to standardowe polskie butelki na odczynniki, a także europejskie butelki na odczynniki ISO dla chemikaliów ACS. Firma powstała wiele lat temu i nie wydaje się ukrywać swoich danych kontaktowych ani firmowych. Myślę, że to legalne.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
609
Są to w 100% legalne firmy i nie ma w nich żadnego gówna typu backdoor :D Podoba mi się w nich to, że oferują opcje odbioru i nie zadają zbyt wielu pytań!

Sprzedali nawet swoją firmę 2 miesiące temu innemu polskiemu inwestorowi i obecnie pracują nad internacjonalizacją, a przynajmniej nad większym otwarciem się na kraje europejskie.

Never to sleep

Don't buy from me
Resident
Reaction score
160
Miło jest widzieć, jak się rozwijają. Chociaż mam nadzieję, że firma nadal będzie miała siedzibę w Polsce, ponieważ mają dość luźne przepisy dotyczące chemikaliów.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
342
Wiem też, że jest to legalne, ale słyszałem, że nie odpowiadają tak łatwo na e-maile

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
609
Postaraj się o osobisty kontakt z jednym z ich pracowników.
Rozmawiam tylko z jedną osobą z tej firmy i nigdy nie miałem problemów z dotarciem do niej, nawet gdy sprawa była pilna i musiała być szybka

View previous replies…

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
342
Mój praktykant nakrzyczał na mnie wczoraj za złamanie lejka... Chyba będę musiał zamówić nowy.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
609
Do bani! Właśnie złamałem 20L 3 Neck RBF w zeszłym tygodniu, znam to uczucie

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
342
Naprawdę przykro mi to słyszeć

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
609
Tak, to było przykre, ale stało się to podczas czyszczenia :/ Na szczęście miałem inny na stanie.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
342
Szczęściarz... jeśli jest złamana szyja, mogę spróbować ją zespawać z powrotem dmuchanie szkła to hobby, które na pewno mam, ale brakuje mi odpowiedniego palnika tlenowo-gazowego i oczywiście rur, korków i złączek. Nawet nie zdążyłem wypróbować mojego 10L 3n rbf... Wciąż zastanawiam się, jakie jest najlepsze improwizowane mieszadło górne, myślę, że mogę wybrać mikser kuchenny, ponieważ ma kilka stopni prędkości i pozostaje włączony.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
609
Tak, miałem niesamowite szczęście, że miałem jeszcze jedną.

Niestety całość pojawiła się na środku dna kolby, więc chyba nic nie mogłem zrobić, prawda? :D :D

Mhmmm, widziałem elektroniczne wkrętarki używane do czegoś takiego, ale zastanawiam się, dlaczego nie kupujesz bezpośrednio górnego mieszadła?
Sprawdź Vevor, oferują bardzo tanie. Jeśli chcesz mieć takie tylko do celów chemicznych (vevor jest przeznaczony dla przemysłu kosmetycznego), sprawdź sklep-chemland

RaraOppapapOma

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
13
Jako ofiara kiepskiego sprzętu laboratoryjnego Vevor nie mogę tego wystarczająco podkreślić, nie kupuj od nich, ich gówno to tandeta!
Niedawno kupiłem pompę próżniową, która nie dość, że nie działała w pełni, to jeszcze wszędzie był rozlany olej!
Kupiłem u nich tylko dlatego, że jestem biednym nowicjuszem w dziedzinie chemii.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
342
Muszę przyznać, że nie mam żadnych problemów z zakupionym u nich sprzętem

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
342
Mam również 32-częściowy zestaw, który jest idealny na początek, z wyjątkiem faktu, że mają wszystkie złącza 24 \ 40, a zatem są niekompatybilne z innymi standardami (29 \ 32; 14 \ 23; itp.), Kupiłem dwa zestawy stojaków, które wraz ze szkłem są całkiem dobre w swojej cenie, moja pompa próżniowa wymaga wymiany oleju. Z niecierpliwością czekam na przejściówki z 24\40 na 29\32.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
609
Hmm, nie mam żadnych problemów z ich sprzętem...

Myślę, że można się tego spodziewać, patrząc na ich przedział cenowy... wydaje mi się rozsądne, że rotowap za 1.500 EUR nie działa tak dobrze, jak ten za 15.000 EUR.

toastpaws

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Mogę również zasugerować laboratoriumdiscounter.nl tam są 7% zniżki od YouTuberów takich jak thylabs

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
342
Wiem o tym, dziękuję! Ale mogą być inni, którzy tego nie wiedzą...