- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 13
Witam
Przeprowadziłem pewien eksperyment. Użyłem 2CB (sproszkowany 2cb Hbr).
Część 1 eksperymentu
1. 2CB Hbr (2,7g) został zmielony na drobną frakcję w młynku do kawy.
2. 2,7g 2CB Hbr rozpuszczono w 100ml ciepłej wody (około 40-50C).
3. Około 8cm pędzel został użyty do nałożenia brązowej wody na papier akwarelowy 360g/m2 A4.
4. Proces zajął trochę czasu. Nałożyłem wodę na papier, odczekałem kilka minut do wyschnięcia, nałożyłem kolejną warstwę. Można powiedzieć, że zajęło to około 30min.
5. Papier był gotowy do użycia następnego dnia. Był suchy i czułem, że jest trochę bardziej brązowy i nie tak elastyczny jak wcześniej.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Część 2 eksperymentu
1. Papier został zmielony na drobną frakcję w młynku do kawy.
2. Papier umieszczono w szklanym filtrze chemicznym o pojemności 500 ml
3. W filtrze umieszczono 100 ml ciepłej wody. Zebrano czystą, przyjemną wodę.
4. Kolejne 100 mg umieszczono jeszcze raz w filtrze i ponownie zebrano wodę.
5. Jestem pewien, że wewnątrz papieru było więcej lub może użyty rozpuszczalnik może być lepszy - jeśli możesz coś zasugerować, zrób to.
6. Zebrane 200ml wody zostało umieszczone w szklanym płaskim pojemniku. Pozostawiłem na 3-4 dni.
7. Kiedy cała woda wyparowała, mogłem zebrać 2,1g ładnych, małych, żółtych, brązowych kryształków (czysty 2cb hbr).
8. Kryształy wyglądają ładnie, przetestowałem je, działają dobrze i zostały przetestowane - to 2CB.
Jestem pewien, że ta metoda może być poprawiona, może lepszy solvend zrobiony.
Jestem również pewien, że jeśli zatrzymam papier i zmielę go jeszcze raz i powtórzę ekstrakcję wodą, będzie więcej 2CB Hbr.
Przeprowadziłem pewien eksperyment. Użyłem 2CB (sproszkowany 2cb Hbr).
Część 1 eksperymentu
1. 2CB Hbr (2,7g) został zmielony na drobną frakcję w młynku do kawy.
2. 2,7g 2CB Hbr rozpuszczono w 100ml ciepłej wody (około 40-50C).
3. Około 8cm pędzel został użyty do nałożenia brązowej wody na papier akwarelowy 360g/m2 A4.
4. Proces zajął trochę czasu. Nałożyłem wodę na papier, odczekałem kilka minut do wyschnięcia, nałożyłem kolejną warstwę. Można powiedzieć, że zajęło to około 30min.
5. Papier był gotowy do użycia następnego dnia. Był suchy i czułem, że jest trochę bardziej brązowy i nie tak elastyczny jak wcześniej.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Część 2 eksperymentu
1. Papier został zmielony na drobną frakcję w młynku do kawy.
2. Papier umieszczono w szklanym filtrze chemicznym o pojemności 500 ml
3. W filtrze umieszczono 100 ml ciepłej wody. Zebrano czystą, przyjemną wodę.
4. Kolejne 100 mg umieszczono jeszcze raz w filtrze i ponownie zebrano wodę.
5. Jestem pewien, że wewnątrz papieru było więcej lub może użyty rozpuszczalnik może być lepszy - jeśli możesz coś zasugerować, zrób to.
6. Zebrane 200ml wody zostało umieszczone w szklanym płaskim pojemniku. Pozostawiłem na 3-4 dni.
7. Kiedy cała woda wyparowała, mogłem zebrać 2,1g ładnych, małych, żółtych, brązowych kryształków (czysty 2cb hbr).
8. Kryształy wyglądają ładnie, przetestowałem je, działają dobrze i zostały przetestowane - to 2CB.
Jestem pewien, że ta metoda może być poprawiona, może lepszy solvend zrobiony.
Jestem również pewien, że jeśli zatrzymam papier i zmielę go jeszcze raz i powtórzę ekstrakcję wodą, będzie więcej 2CB Hbr.