Cześć,
Czy mógłbyś mi najpierw wyjaśnić, jaki jest "cel" tej legalnej firmy chemicznej, czy jest to sprzedaż? produkcja? rozwój? odsprzedaż? ponieważ jest to jedno z pytań, które zostaną poddane audytowi?
Przykro mi, ale w twoim planie jest zbyt wiele błędów, że audyt i organy ścigania natychmiast cię złapią.
Po pierwsze, możesz lub nie możesz wiedzieć, kiedy zostaniesz poddany audytowi, może to być zaplanowane, ale także losowe, więc możesz i nie możesz być na to przygotowany.
Po drugie, jeśli jest to firma, której chcesz użyć jako firmy "przykrywki", to chcesz zacząć od zakupu niewielkich ilości prekursorów, które "pasują" do kupowanego sprzętu laboratoryjnego.
Po trzecie, nie chcesz wykorzystywać swojej firmy do jakiejkolwiek nielegalnej działalności przynajmniej przez pierwsze 2-4 lata działalności, nowe firmy są kontrolowane przez organy celne podczas importu / eksportu czegokolwiek między granicami kraju.
Po czwarte, powodem posiadania legalnej firmy przez 2-4 lata jest przede wszystkim legalność podczas audytu i przychodów.
Po piąte, nie należy wykorzystywać swojej firmy jako "głównego" użytkownika nielegalnych prekursorów. Powinieneś otworzyć firmę fasadową na nazwisko innej osoby, kupować prekursory za pośrednictwem swojej głównej firmy i sprzedawać je sobie za pomocą swojej firmy fasadowej. W ten sposób podczas kontroli nie zostaniesz pociągnięty do odpowiedzialności.
Mogę kontynuować, ale mam nadzieję, że już pomyślałeś o tych scenariuszach?
Pozdrawiam,
Jeśli jesteś zainteresowany dzieleniem się pomysłami, możemy kontynuować tę dyskusję w PM, byłbym bardziej niż szczęśliwy mogąc pomóc, ponieważ znam te rzeczy całkiem dobrze.