- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 33
Zastanawiam się, dlaczego na rynku jest tak mało pochodnych metadonu lub nie ma ich wcale. Struktura metadonu nie jest objęta nową ustawą o substancjach psychoaktywnych. Oczywiście sam metadon będzie chroniony przez prawo farmaceutyczne, ale każda drobna zmiana ponownie doprowadziłaby do powstania substancji dostępnej bez recepty. Dlatego też zastanawiam się, dlaczego nie są one znajdowane z niewielką lub żadną ilością badanych dealerów chemicznych.
Zastanawiałem się na przykład, czy możliwe byłoby zastąpienie dietyloamino-2-chloropropanu dimetyloamino-2-chloropropanem w syntezie metadonu, co skutkowałoby metadonem z dwiema grupami etylowymi zamiast grup metylowych na atomie azotu. Nie jestem wyszkolonym chemikiem, ale mogę sobie wyobrazić, że ta substancja miałaby podobne właściwości do metadonu, ale nie byłaby chroniona żadnym prawem.
Zastanawiałem się na przykład, czy możliwe byłoby zastąpienie dietyloamino-2-chloropropanu dimetyloamino-2-chloropropanem w syntezie metadonu, co skutkowałoby metadonem z dwiema grupami etylowymi zamiast grup metylowych na atomie azotu. Nie jestem wyszkolonym chemikiem, ale mogę sobie wyobrazić, że ta substancja miałaby podobne właściwości do metadonu, ale nie byłaby chroniona żadnym prawem.