- Solutions
- 2
- Reaction score
- 599
Lektura książki The Construction And Operation Of Clandestine Drug Laboratories zdecydowanie by mu w tym pomogła.
Podczas zakładania laboratorium absolutnie ważne jest, aby wybrać lokalizację w taki sposób, aby nie można było jej wyśledzić w nagłych przypadkach.
Ponadto, informowanie niepotrzebnych lub niezaangażowanych osób o swojej operacji naraża się na większe ryzyko.
Potencjalne wpadki tego gościa:
- Otrzymywanie prekursorów na swoje nazwisko
- Otrzymanie sprzętu laboratoryjnego na swoje nazwisko
- Zarejestrowanie laboratorium na swoje nazwisko
- Poinformowanie innych ludzi (może przechwalanie się, że jest kolejnym Walterem White'em, nie wiem).
Zasadniczo zrobił wszystko, co ktoś mógł zrobić źle, nie mogę wystarczająco podkreślić, jak ważny jest prawidłowy OPSEC.
Poniższe artykuły są w języku niemieckim, ale ciekawa historia do przeczytania po przetłumaczeniu na angielski.
OSTRZEŻENIE CLEARWEB
Podczas zakładania laboratorium absolutnie ważne jest, aby wybrać lokalizację w taki sposób, aby nie można było jej wyśledzić w nagłych przypadkach.
Ponadto, informowanie niepotrzebnych lub niezaangażowanych osób o swojej operacji naraża się na większe ryzyko.
Potencjalne wpadki tego gościa:
- Otrzymywanie prekursorów na swoje nazwisko
- Otrzymanie sprzętu laboratoryjnego na swoje nazwisko
- Zarejestrowanie laboratorium na swoje nazwisko
- Poinformowanie innych ludzi (może przechwalanie się, że jest kolejnym Walterem White'em, nie wiem).
Zasadniczo zrobił wszystko, co ktoś mógł zrobić źle, nie mogę wystarczająco podkreślić, jak ważny jest prawidłowy OPSEC.
Poniższe artykuły są w języku niemieckim, ale ciekawa historia do przeczytania po przetłumaczeniu na angielski.
OSTRZEŻENIE CLEARWEB
PressReader.com - Cyfrowa prenumerata gazet i czasopism
Cyfrowy kiosk z ponad 7000 najpopularniejszych gazet i czasopism na świecie. Ciesz się nieograniczonym czytaniem na maksymalnie 5 urządzeniach dzięki 7-dniowemu bezpłatnemu okresowi próbnemu.
www.pressreader.com
Tiroler Polizei schnappt Möchtegern-Walter-White
Das schnellste Newsportal - Platforma informacyjna heute.at informuje przez 24 godziny na dobę o wszystkich wiadomościach i wydarzeniach ze świata biznesu, krajów związkowych, polityki, świata, sportu, społeczności, ludzi, sceny, cyfryzacji, gospodarki, pracy, społeczeństwa, zdrowia, ludzi, nauki, mieszkań, podróży, mody i urody....
www.heute.at