Question aktualna lista poprzedników EU?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Witam

Obecnie poszukuję aktualnej listy poprzedników w UE.

Wiem, że nie można brać tej listy w 100%, ponieważ wiele substancji można nazwać prekursorami, nie będąc na tej liście.

Szukałem przez długi czas, ale znalazłem tylko ten ze stycznia 2023 r. (Niemcy).

Attachments

• 3h5N6jdVHO.jpg
    3h5N6jdVHO.jpg
    686.9 KB · Views: 57

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,309
Deals
1
Obecnie nie istnieje aktualna lista prekursorów. Nie ma też listy prekursorów. Istnieje tak wiele możliwości, że lista zawierałaby 1000 związków chemicznych

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
W każdym razie bardzo dziękuję za odpowiedź.
Myślałem, że w Europie będzie też coś takiego jak w USA, czyli "lista harmonogramów".

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,309
Deals
1
Istnieją harmonogramy nielegalnych narkotyków. 1-5. Istnieje lista obserwowanych substancji chemicznych, z których wiele to prekursory. Inne to reagenty i odczynniki. Istnieją przepisy przeciwko analogom narkotyków, które zasadniczo reprezentują nowe narkotyki, które nie zostały oficjalnie wymienione jako narkotyki. A-pvp. MDPV, metalon, mefedron - wszystkie one kiedyś podlegały ustawie o prekursorach, ale do tej pory zostały wymienione w ustawie. Analogi i prekursory tych narkotyków są takie same na całym świecie, więc jeśli szukasz nazw lub pomysłów, możesz sprawdzić nasze ustawodawstwo lub poszukać na Alibaba lub na rynku tego, co sprzedają Chińczycy.