Question Zepsuty skraplacz

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
333
Deals
1
Czy ktoś zna kogoś w Wielkiej Brytanii, kto naprawia sprzęt laboratoryjny, ponieważ mój duży skraplacz i złącza do destylacji frakcji zachorowały na AF?

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
333
Deals
1
Tak, ale nie tanie rzeczy, takie jak te, które się zepsuły, raczej je naprawiają.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,330
Deals
1
To było od "renomowanej" firmy, spojrzałem na moją historię, to był Deschem. Był niewiarygodnie dobrze zapakowany. Wewnątrz styropianowego pudełka, bardzo grubościennego i bardzo gęstego, w kartonowym pudełku idealnie dopasowanym, a następnie zapakowanym w orzeszki ziemne w innym kartonowym pudełku. Mógłbym mieć zdjęcia, ale naprawdę trudno byłoby go złamać. Nie sądzę, aby 2 strzały z 8-uncjowym maulem mogły go złamać, ale mogę przebić się przez obie strony ściany bloku z tym samym

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
333
Deals
1
Masz link do jego sklepu na Amazon plz?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,330
Deals
1
Jest to również całkiem przyzwoite szkło. Jedyne lepsze rzeczy, jakie mam, to Pyrex lub kimax. To najlepsze chińskie szkło, jakie mam. Właśnie kupiłem nową płytkę do mieszania. W mojej starej element grzejny spalił się w 2. Po długich i intensywnych poszukiwaniach kupiłem Vevor 500 W z sondą i ekranem LCD oraz PID, więc przekręcam pokrętło, aż wskaże żądaną temperaturę i odchodzę. Kosztował 140 lub 150 dolarów.

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
333
Deals
1
To świetnie, że jest nawet darmowa dostawa do Wielkiej Brytanii idę do niego z moją listą 🙌

Alpino [ B.H.M.]

See my products
Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
101
Deals
27
Jeśli jesteś zdecydowany na samodzielną naprawę, możesz spróbować użyć wysokotemperaturowego kleju epoksydowego do szkła, pamiętając, że jest on przeznaczony specjalnie do zastosowań w wysokich temperaturach.

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
333
Deals
1
To była pierwsza rzecz, o której pomyślałem, ale nie byłem pewien, czy to nadal hamulec lol