TLDR: Nē, tas tā nav. Kreatīns ir drošs.
Ieklausieties, simtiem tūkstošu kultūristu un sportistu ikdienā lieto kreatīnu bez jebkādām problēmām. Jūs tikai nepamatoti izplatāt pilsētas leģendas un bailes.
Kreatīns ir visvairāk pētītais uztura bagātinātājs aiz sūkalu olbaltumvielām, un ir konsekventi konstatēts, ka tas ir gandrīz nekaitīgs organismam. Slodzes fāzēs sportisti var patērēt pat 20 gramus dienā 10 dienas, lai piesātinātu muskuļus. Aknas NAV būtiski iesaistītas kreatīna noārdīšanā, un kopumā tām nav nekādas nozīmes tiešā izdalīšanā, bet tikai pārveidošanā par ūdenī šķīstošāku metabolītu. Kreatīns nekad nav bijis saistīts ar ādas vēzi, un man ir grūti pat iedomāties ticamus ceļus.
Turklāt kaut kā atrašana urīnā absolūti nenozīmē, ka to aktīvi izdala nieres, lai no tā atbrīvotos. Vai esat dzirdējuši par osmotisko līdzsvaru? Lūdzu, izglītojieties šajos jautājumos, pirms mēģināt uzdoties par šo jautājumu ekspertu, kas, diemžēl jums par nožēlu, es esmu.
Un, tā kā apgalvojumam nav nekādas vērtības bez pierādījumiem, kas to apstiprina, šeit ir jums:
https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-017-0173-z;
"Šo atklājumu plašums un atkārtošanās sniedz pārliecinošus pierādījumus tam, ka kreatīna monohidrāts ir labi panesams un droši lietojams veseliem, netrenētiem un trenētiem cilvēkiem neatkarīgi no vecuma".