Bihnera piltuves smilšu/porainības lielums

BrownRiceSyrup

Don't buy from me
Resident
Reaction score
30
Varētu pieņemt, ka, jo smalkāka smiltis, jo labāk. Bet, ņemot vērā 0 pieredzi, vai tam ir nozīme? Vai tas ievērojami palēnina filtrēšanas procesu, ja iegūst smalku frītu (15-40 mikronu) salīdzinājumā ar vidēju frītu (40-80 mikronu)? Ja nē, tad vai man vajadzētu izvēlēties smalko granulu? Protams, es koncentrējos uz vispārējām o-ķīmijas/klīringa lietām...

Zarder

Don't buy from me
Resident
Reaction score
7
Es konstatēju, ka lielākos graudos man filtrpapīrā iestrēgst diezgan daudz produktu. Kuru es varu ekstrahēt ar šķīdinātāju. Tas ir tikai papildu darbs, un es dodu priekšroku smalkākai smiltis.

BrownRiceSyrup

Don't buy from me
Resident
Reaction score
30
jūs sakāt, ka ar rupju smiltiņu jūs vairāk aizķeraties nekā ar smalkāku smiltiņu? fascinējoši. Varētu domāt, ka ir tieši otrādi. Tomēr es to varētu saskatīt, jo ir lielāka virsma, uz kuras sīkumi var iesprūst. Vai tas ietekmē filtrēšanas ātrumu? vai tas ir nenozīmīgi un kam tas ir svarīgi, vai tam vispār ir nozīme?

Zarder

Don't buy from me
Resident
Reaction score
7
Man nav lielas nozīmes filtrēšanas ātruma ziņā. Vienkārši filtrē pāris minūtes ilgāk.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,053
Deals
1
Sveiki, tas ir atkarīgs no jūsu filtrēšanas skalas. Es Jums ieteiktu izmantot 40-80. Jūs varat kontrolēt filtrāciju ar filtrācijas papīra poru izmēru. Tāpat es iesaku izmantot Shcott filtru mazam mērogam.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,215
Deals
1
Ar to saistīts jautājums, cik liels vakuums jāizmanto? Es spēlējos ar savu Bihnera piltuvi, un es to ieslēdzu līdz -15 psi, un ūdens, kas izplūda caur friti, pārvērtās par putām. Es to nebiju gaidījis. Neesmu pārliecināts, vai tas bija tāpēc, ka filtrpapīra vietā izmantoju brūna papīra maisiņa gabaliņu, vai arī tāpēc, ka pirms pirmās lietošanas reizes pat neapsveru piltuves mazgāšanu. Vai arī iemesls bija pārāk liela vakuuma izmantošana. Es filtrēju kokaīna HCl ūdenī, cenšoties noņemt nešķīstošos piemaisījumus.

Zarder

Don't buy from me
Resident
Reaction score
7
Ja tā ir putojoša, tas parasti nozīmē, ka tā vārās. Izmantojiet mazāku vakuumu.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,215
Deals
1
Būtu dīvaini, ja ūdens vārītos istabas temperatūrā un -15 psi. Šķiet, ka ūdens varētu vārīties 174°f temperatūrā, tikai rēķinu galvā. Tomēr es par to nebiju domājis. Nezinu, kāpēc uz mērinstrumenta ir + un - psi, bet izklausās smieklīgi, ka ir -15 psi. Domāju, ka tam vajadzētu būt+-0 A PSI, jo gaisa spiediens ir (kad es aprēķinu spiedienu, t. i., teorētiski) 14,7 psi jūras līmenī.