Patiesībā es atradu šo rakstu Reddit vietnē. Vai kādam ir kādas atsauksmes par to?
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/eyu1g3
Metonitazola, etonitazola, etonitazola, klonitazola un citu nitazola atvasinājumu sintēze.

Nitazola atvasinājumu sintēze ir aprakstīta
ASV patentā 2935514. Ar aprakstīto metodi var veikt nitazēna, etonitazēna, klonitazēna, metonitazēna, ISO, etazēna un vairāku citu. Savā zinātniskajā darbā esmu izgatavojis 12 nitazola atvasinājumus.
Etazenam bija vislabākās rekreatīvās īpašības, un tas ir mans Nr. 1.
Iepriekš es izskaidroju sintēzes ceļu
ost:
https://www.reddit.com/r/fentanyl/comments/ela9fa/_/Image : https://ibb.co/h2SZcbP (ceļš no nitrila).
1 Sintezes benzimidazola (vai nitrobenzimidazola) starpprodukts
Sausu gāzveida HCl skābi ievada izkausētā (0,11 mol) aizstājēja benzilcianīda (1. piezīme) [šajā gadījumā es izmantoju p-metoksibenzilcianīdu] un 11,6 ml absolūtā etanola maisījumā 15-25*C temperatūrā, līdz tas ir piesātināts.
Pēc tam, kad reakcijas maisījums ir nostāvēts 12 stundas 20*C temperatūrā, neapstrādāto iminoētera hidrohlorīdu (foto1) ielej 200 ml absolūtā dioksāna un 2 stundas RT temperatūrā maisījumā ar 15,2 g (0,1 mol) 2-amino-4-nitroanilīna (2. piezīme) (foto2).
Pēc tam 14 stundas zem atteces plūsmas (foto3). No vēl karstā šķīduma nogulsnēja 2-(p-metoksibenzil)-5-nitrobenzimidazola hidrohlorīdu, pievienojot ar HCl skābi piesātinātu etilacetātu, un pēc tam nekavējoties filtrēja.
Brīvo bāzi no hidrohlorīda atbrīvo, vārot ar amonjaka ūdens šķīdumu, filtrē un pārkristalizē no etilacetāta. Iegūto 2-(p-metoksibenzil)-5-nitrobenzimidazolu (foto4) izmantoja nākamajā posmā.
2**.Nitazola atvasinājumu sintēze (N-alkilēšanas benzimidazols)**.
Maisītam 2-(p-metoksibenzil)-5-nitrobenzimidazola (0,033 mol) un 1 g benziltrītilammonija hlorīda (0,033 mol) šķīdumam 65 ml 1N NaOH (3. piezīme) (foto5) pilienveidīgi 70*C temperatūrā pievieno 9 g (0,066 mol) dietilaminoetilhlorīda 10 ml dioksāna (3. piezīme) (foto5). Maisījumu 1 stundu maisīja RT temperatūrā, nogulsnēto eļļu uzņēma etilacetātā. EtAc šķīdumu ekstrahē ar atšķaidītu HCl skābi, skābo šķīdumu padara sārmainu ar NaOH un atkal ekstrahē ar EtAc. EtAc šķīdumu mazgā ar ūdeni, žāvē ar bezūdens kālija karbonātu un iztvaicē. Iegūst 9 g 1-(beta-dietilaminoetil)-2-(p-metoksibenzil)-5-nitrobenzimidazola un 1-(beta-dietilaminoetil)-2-(p-metoksibenzil)-6-nitrobenzimidazola maisījuma (4. piezīme).
Šo maisījumu sadala divās sastāvdaļās šādi: Maisījumu ieber spirtā un sajauc ar aprēķināto HCl skābes daudzumu etilacetātā un ievada 5-nitro atvasinājuma HCl. Pēc iegūto nogulšņu filtrēšanas un pārkristalizēšanas no etanola iegūst 4,2 g tīra 1-(beta-dietilaminoetil)-2-(p-metoksibenzil)-5-nitrobenzimidazola hidrohlorīda.
Mātesšķidrumu iztvaicē, ieber ūdenī, sārmainu šķīdumu saturo ar NaOH šķīdumu, ekstrahē ar etilacetātu, ekstraktu izskalo ar ūdeni un žāvē ar bezūdens kālija karbonātu. Šķīdinātāju iztvaicē un tad kristālus pārkristalizē no ētera un petrolejas maisījuma. Ēteris ar 6-nitro atvasinājumu, tīru 1-(beta-dietilaminoetil)-2-(p-metoksibenzil)-6-nitrobenzimidazolu.
-------------------------------------------------------------
piezīme.
Aizstāj benzilcianīdu, Ja jūs izmantojat:
Ja izmantosiet 4-hlorbenzilcianīdu, jūs saņemsiet benzimidazola starpproduktu klonitazola iegūšanai.
4-etoksibenzilciānīds, jūs saņemsiet benzimidazola starpproduktu etonitazēnam.
4-metoksibenzilciānīds jūs saņemsiet benzimidazola starpproduktu metonitazēnam
4-izoproksibenzilciānīds jūs saņemsiet benzimidazola starpproduktu izo.
piezīme.
2-amino-4-nitroanilīnu var aizstāt ar 1,2-fenildiamīnu un izmantot 4-etoksibenzilciāncianīdu - jūs saņemsiet benzimidazola starpproduktu etazēnam.
piezīme.
Sākotnējā patenta oriģinālajā variantā nav izmantots katalizators. Katalizators atvieglo vielu šķīdināšanu. Tas pozitīvi ietekmē reakcijas ātrumu un iznākumu.
piezīme.
Ja jūs veicat etazēna reakciju, tad jums nav problēmu ar izomēriem. Jums jau ir produkts, ko var izmantot