- Solutions
- 1
- Reaction score
- 407
Teko skaityti, kad acto rūgštį galima veiksmingai koncentruoti tiesiog užšaldant vandenį. Acto rūgšties užšalimo temperatūra bet kokios koncentracijos tirpale yra žemesnė nei vandens, ir kuo labiau koncentruotas tirpalas, tuo aukštesnė užšalimo temperatūra. Kaip visi žinote, bevandenės acto rūgšties (ledinės acto rūgšties) užšalimo temperatūra yra apie 16 C. 75 % koncentracijos užšalimo temperatūra yra apie 2 C, po to vandenį galima pašalinti.
Tuo tarpu esant 60 %, užšalimo temperatūra pagal šią lentelę turėtų būti apie -10 C. Tačiau tai mane kažkaip klaidina. Esant -10 C temperatūrai, vanduo taip pat turėtų kristalizuotis, tad kas man iš tikrųjų lieka tuo metu? Skystas acto rūgšties ir vandens mišinys ir užšaldytas kietas vanduo, ar atvirkščiai?
Kaip tai daroma praktiškai?
Tuo tarpu esant 60 %, užšalimo temperatūra pagal šią lentelę turėtų būti apie -10 C. Tačiau tai mane kažkaip klaidina. Esant -10 C temperatūrai, vanduo taip pat turėtų kristalizuotis, tad kas man iš tikrųjų lieka tuo metu? Skystas acto rūgšties ir vandens mišinys ir užšaldytas kietas vanduo, ar atvirkščiai?
Kaip tai daroma praktiškai?
Last edited: