Ezt egy másik szálba akartam beírni, de úgy tűnik, hogy ide OK illeszkedik... talán ér valamit, vagy segít kidolgozni. Hagytam egy kis utólagos gondolatot a végére.
Az "analóg törvény" pontos meghatározásától függően ... igaz ez - hogy csak az I. és II. jegyzékbe tartozó anyagok tartoznak e jogszabály hatálya alá?
Vagy ez inkább azt jelenti, hogy minden analóg, függetlenül a szülőktől, vagy I vagy II. Például a ketamin-analógok ellen ugyanúgy kellene büntetőeljárást indítani, mint a ketamin ellen, mint a III. jegyzékben szereplő anyagok ellen, gondolhatnánk. A metoxetamint azonban az I. jegyzékben látom, 22.6.6-tól. Az irányelv a következő: nagy visszaélési és függőségi potenciál, nincs elfogadott orvosi felhasználás. Érdekes látni a keresés során a "ketaminnal támogatott terápia" hirdetéseket. Nem is tudtam, hogy ez ilyen népszerű (és elfogadott) dolog. Pedig az analóg kihagyott egy lépést, és terápiásan nem lehet használni. Imádom, hogy a benzo család nagy része is a IV-es listán van. "Alacsony a függőségi potenciál" ...Igen, jó döntés...
Szeretném azt hinni, hogy ez NEM igaz. Minden jel arra utal, hogy igen. Azt hiszem, van egy kis mozgástér, ami általában mindent illeti, elvégre több mint 2 évet ültem börtönben, mert 10 évvel ezelőtt valamilyen katinon vagy mda analógot adtam el egy kábítószeresnek. Szerencsére, bármi is volt az, amivel elkaptak, az "etilon" az I. listán szereplő anyag. Ne feledje azonban, hogy ez szövetségi szinten van. Itt van az a szürke zóna. Állami szinten vádat emeltek ellenem, ahol egy "C osztályú anyag" kereskedelmét ismertem el. Ami miatt ez "kereskedelemnek" minősült, az a mennyiség volt. Nem találom az irányelveket, de azt hiszem, az én államomban 20 grammnál vagy valaminél többnek kell lennie ahhoz, hogy C osztályú anyaggal való kereskedésnek minősüljön.
https://www.justcriminallaw.com/drug-charges/2018/05/23/differences-state-federal-drug-crimes/
Nem az én államom, de itt egy kicsit magyarázzák. Még jó, hogy nem keveredtem össze a szövetségiekkel, mert az etilonom akár fentanil is lehetett volna nekik.
Mint az I. ütemterv, teljesen más helyzetbe kerültem volna, ha ez a helyzet.
Ez azonban szerintem a legtöbbünk számára elgondolkodtató lehet, legalábbis az USA-ban. Ha rajtakapnak, hogy a postával baszakodsz, találd ki, mi lesz? Börtönbüntetés. Ha az államhatárokon túl teszel dolgokat? Szövetségi büntetés. Néhányan közülünk, attól függően, hogy mit csinálunk, lehet, hogy át kell gondolnunk a tetteinket, és újra kell értékelnünk a játéktervet. Ezért olyan fontos a lopakodás és az opsec. Ha minden a megfelelő módon történik, egy csomag a végén a szabadságod maradék részébe kerülhet ebben az életben. Vagy akár valami olyan hülyeséget is, mintha elszalasztanád a kijáratot az autópályán, és véletlenül az államhatáron túlra kerülnél. Tegyük fel, hogy például a három állam területén (NY/NJ/CT) élsz (azon a területen egyébként tényleg olyan könnyű egy másik államban kikötni anélkül, hogy megpróbálnád...). Éppen egy csomagot akartál leadni, és valami kölyök beléd hajtott, és most mi lesz? Volt két kiló egy kutatási vegyszer a csomagtartóban, és hátulról elütötték, egyenesen csapódott!, és most a termék... úgy néz ki, mint a kősó, vagy met, mindenhol ott van, az utcán, a csomagtartóban, stb. Tanúk mindenhol, nem tudsz elfutni, nem tudsz elrejteni semmit, szart se tudsz csinálni. Ami állami szinten talán maximum 3 év büntetés lehetett volna, az mostanra 15 év minimum kötelező szövetségi büntetéssé változott, ahol hónapokban számolják a büntetéseket. 15 év... vagy 180 hónap... Ez persze egy hipotetikus helyzet, de az ilyen szarságok többször előfordulnak, mint gondolnánk. Ne feledjük, hogy mindig teljesen igazunk kell, hogy legyen. Az "Embernek" csak egyszer kell félig-meddig igaza lennie, és egy kicsit szerencsésnek, vagy mocskosnak és manipulatívnak.