- Reaction score
- 0
Tárgyaljuk meg az L S D egy lehetséges szintézisútját
Kedves tervezési alkimisták, akik a tudás hajszolását gyakorolják,
Szinte lázas lelkesedéssel írok ma nektek, hogy megosszam veletek egy ötletet, amely hetek óta megszállottan erjedt a fejemben. Azt hiszem, megpillantottam egy lehetséges szintézist a sokat emlegetett lizergsav-dietilamid molekula előállítására.
Sürgetnek, hogy ezt az elméletet az olyan éles és kíváncsi elmék vizsgálatának vessem alá, mint az Önöké, ki más, mint Önök, aki képes lenne beszélgetni erről az olyan izgalmas témáról? Csak a hasonlóan gondolkodó elmék közötti őszinte eszmecsere és derűs vita csiszolhatja az elképzeléseket, és hozhatja őket egyre közelebb az igazsághoz. Remélem, hogy egyenrangú felekként tudunk párbeszédet folytatni, ahol az őszinte kíváncsiság és a nézőpontváltásra való hajlandóság érvényesül.
Tudom, hogy sokan közületek álmatlan órákat szentelnek olyan gondolatoknak, mint amilyeneket most szeretnék kifejteni. Ezért vagyok olyan biztos abban, hogy képesek lesztek igazságosan megítélni és értékes megfigyeléseitekkel pontosítani. Könyörgöm, segítsetek nekem finomítani ezt az intuíciót, amely magával ragadott. Bízom benne, hogy ez a beszélgetés lehetővé teszi mindannyiunk számára, hogy előrehaladjunk az intellektuális kíváncsiságunkat izgató összetett témák megértésében, és hogy kielégítsük műveltségünk szellemét.
Szívélyes üdvözletemet küldöm Önnek, és várom, hogy egy olyan beszélgetést kezdeményezzünk Önnel, amely legalább annyira izgalmas, mint amennyire építő jellegű. A kutatás közös kitartást igényel. A következőkben megnézzük a reakciómechanizmust, amelyet az önök által tollal és papírral kifejlesztett
DgRb7meqh8.jpg
melléklet megtekintéseItt a lizergsav-acetát-észter képződését írjuk le. Mint látjuk, egy acetilezési típusú észteresedési reakcióban vagyunk, amiben érdekes módon ebben a reakcióban nincsenek alkoholok. Ezt a javaslatot nem én vettem elő a zsebemből, ezt az ötletet egy szerves kémia doktora tervezte és kommentálta hangosan. "Miután tisztáztuk ezt a mélységet, ami eléggé kérdőjeles, folytassuk." A következőkben a nukleofil szubsztitúció reakciómechanizmusának portréját látjuk. A lizergsav-acetát-észter és a dietilamin reakciója LSD képződéséhez View attachment
AyTOmtocFDl.jpg melléklet megtekintése
Konkrétan egy bimolekuláris nukleofil szubsztitúcióról (SN2) van szó, amely a következő lépéseket követi:
1. A dietilamin nukleofilként viselkedik, és egy elektronpárt adományoz, hogy kovalens kötést alakítson ki az acetátcsoport sp3 szénatomjával.
2. Ez az acetátcsoport C-O-kötésének egyidejű felhasadását okozza.
3. Az acetátcsoport C-O-kötésének felhasadását okozza. Az acetát kilépő csoport oxigénje az elektronpárral együtt távozik, acetátiont képezve.
4. Eközben a szén egy új C-N kötéssel a dietilamino nukleofilhez kötve marad.
5. A mechanizmus összehangolt, azaz egyetlen lépésben és karbokationos köztitermékek képződése nélkül megy végbe.
Tehát kifejezetten bimolekuláris nukleofil szubsztitúcióról (SN2) van szó, ahol a dietilamin nukleofilként az észter sp3 szénjének acetát kilépő csoportját helyettesíti, végül az LSD molekula képződik.
Várom a hozzászólásokat. Ezt jókedvűen teszem, és várom, hogy minél több emberrel beszélgethessek a lenyűgöző szerves kémiáról.
Vettem a fáradságot, hogy elkészítsem a dietilamin szintézisét és egy másikat is, ahol a lizergsav kivonását spekulálom. Várjuk a következő hozzászólást.