Question Kérjük, nézze át a 4mmc receptemet

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Szintézisreagensek:
100 g 4b4mp
300 ml DCM
200 ml 40%-os MA oldat.
1000 ml 2000 ml reaktor / FRBF
Mágneses keverő 1000ML
Üvegpohár 1000ml

Oxidációs anyagok:
Desztillált vagy ionmentesített víz 1000 ml
Sósav ~35% - 30-40 ml
Buchner-tölcsér
Elválasztó tölcsér 1000 ml
Szűrőlombik 500 ml
Szűrőpapír 0,22
Negatív nyomású vákuumszivattyú

Kristályosítási anyagok: (OPCIONÁLIS)
IPA
Aceton
Sekély Pyrex-edény
Üvegszóró

1. fázis (100 g bk4 + 300 ml DCM).
Oldjuk fel a 2b4mp-t diklórmetánban (DCM) egy reaktorban / laposfenekű kerek lombikban.
(kissé melegítsük fel a hígítás elősegítése érdekében 25ºC)

2. és 3. fázis (200 ml MA 40%)
Adjunk hozzá 40%-os metilamin vizes oldatot szakaszosan úgy, hogy a hőmérséklet ne emelkedjen 40ºC fölé. 50 ml-t 5 percenként ( összesen 30 perc) NE lépjük át a 40ºC-ot.

[a metilamin hozzáadása exoterm reakciót okoz].

fázis (ne lépje át a 40ºC-ot)
Tartsuk az oldatot 4 órán keresztül ~35ºC-on keverve.
Kapcsolja be a fűtést, amint a hőmérséklet csökkenni kezd.
4 óra elteltével tegyük át üvegpohárba.

Üvegpohár a keverőre
4. fázis.
ELSŐ MOSÁS: Adjunk hozzá 500 ml 5%-os nátrium-bikarbonát oldatot 30ºC körül.
(A rétegeket a lehető legjobban válassza szét a fej fölött elhelyezett keverővel)

ÁTHELYEZzük az elválasztó tölcsérbe.
hagyjuk állni 60 percig (az alsó réteget lecsöpögtetjük)

Üvegcsészét / keverőt / keverőt
2. mosás 200 ml demi víz 30ºC-on
Keverjük jól kb. 10 percig.
Tegyük át az elválasztó tölcsérbe.

ELVÁLASZTÓTÖLCSÉR.
Hagyjuk állni a 4MMC oldatot 30 percig.
Ha kissé zavaros, adjunk hozzá egy csipet nátrium-hidrogénkarbonátot, rázzuk fel az elválasztótölcsérben, és hagyjuk állni 30 percig. Csöpögtessük le az alsó vízréteget. Tegyük át az üvegpohárba.

ÜVEGPOHÁR
fázis (150 ml aceton + 30 ml HCL)
Adjunk hozzá ICE COLD savanyító keveréket cseppenként 4 mmc oldathoz, miközben a mágneses keverő magas fokozaton van. Folyamatosan ellenőrizze a ph-szintet. Amikor a PH-szint eléri az 5-öt, állítsa le, és tegye át egy műanyag főzőpohárba. Tegyük a hűtőszekrénybe 10 órára.

( nem kell az egész oldatot felhasználni, csak a PH szint a fontos).

Kicsi üvegpohár ( minőségellenőrzés)
6. fázis.
4 mmc szilárd anyagot őröljünk porrá
Vegyünk 1 gramm port, és oldjuk fel 90 ºC-os demi vízben.
Most már láthatjuk az oldat színét.
Minél sötétebb a szín, annál több szennyeződés van jelen. Tiszta oldatot szeretnénk látni. Ha nem tiszta, akkor további tisztításra van szükség. ( legalább sötétebb, mint a citrom színe).

Vákuumszűrő.
BUCHNER FUNNEL / üvegspatula
7. fázis (jéghideg aceton).
Tegyük a zúzott port a tölcsérbe és először egy kis hideg IPA-t használjunk, majd mossunk acetonban, mindezt úgy, hogy közben óvatosan keverjük a 4mmc-t a szűrőpapíron. Hagyja, hogy az IPA és az aceton elpárologjon, mielőtt még többet alkalmazna, hogy a 4mmc dosent feloldódjon az alkoholban.
Győződjön meg róla, hogy a por inkább egy szabadon mozgó sűrű folyadék állagú. Ha agyagszerű, akkor eltömítheti a szűrőpapírt.
Hagyja a porszívót egy kicsit járni, amíg száraz állagot nem kap.
Tegye át a port egy tálba, és meleg, száraz helyiségben, infravörös fény segítségével fejezze be a szárítást.
Akkor van kész, ha porszerű fénytörő kinézete van.
NE DOBJA KI A HULLADÉK FOLYADÉKOT

KERÜLJÜK.
Ha az össztömeged nagymértékben veszített a tömegéből, akkor lehetséges, hogy a 4MMC még mindig az IPA-ban és az acetonban van. Hagyja, hogy a folyadék több mint 50%-a lassan elpárologjon, és futtassa át. A szűrőt újra

KRISTÁLYZÁS (opcionális)

ÜVEGBAKER / fűtött keverő.
(1g-1ml demi víz/1ml IPA)
Keverje a 4mmc-t az oldatába, melegítse fel kb. 80ºC-ra (nagyon kis buborékok), mindezt úgy, hogy közben a mágneses keverőt erőteljesen működtesse.

KRISTÁLYOSÍTÁSI EDÉNY
(A Pyrex bírja a hideget és a meleget)
9. fázis.
Öntsük a 4 mmc oldatot az edénybe.
Lehetőleg hagyja kikristályosodni száraz helyiségben, 18-20ºC-on. Lehetőleg használjunk légkondicionálót. Amikor a kristályosodás megáll, tegyük a fagyasztóba 8 órára.
Minél több vizet használunk, annál nagyobbak lesznek a kristályok, és annál tovább tart, ha kész, vegyük ki a kristályokat az edényből.
A kristályokat jéghideg acetonnal mossuk át Buchner-tölcsérben, egyszer vagy kétszer.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
Nos, a szintézisben lévő másolatot törölnie kell, mivel az inkább a bevált módszerekre vonatkozik. Soha nem adunk több tisztítószert (vizet), mint oldószert, így nem 500 ml nahco² víz 400 ml oldószer prekurzorhoz. Volt még pár másik nem nem, amit láttam. Nem egyensúlyoztam semmilyen reakciót.
Tehát van ez a régóta fennálló, ritkán említett szabály. Úgy hívják, hogy ha még nem csináltad, akkor [bold]FOLLOW THE TEK[/BOLD]
Könnyű megcsinálni, csak elolvasod, hogy mit írt valaki, aki tudja, hogy mit csinál, aztán megpróbálod pontosan ugyanazt csinálni.
Nem árt több technikát is elolvasni, de amikor eljön az ideje, hogy elkezdjük, VÁLASSZUNK EGYET ÉS RAGADJUNK MEG AZON. Ne keverd össze több technika egyes részeit, mert el fogod baszni. Megértem az újítási vágyat, de addig nem tudsz újítani, amíg nem ismered a történelmet, amit már csináltak. Nagyon kevés példa van a történelemben, amikor egy noob újított meg bármit is. Ebből 0 a kémia volt. Sok szerencsét.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Nem innovatív. Ez többnyire 1 módszer által közzétett sonic. Hozzáadtam néhány darab extra betekintést, és kibővítettem bizonyos területeket a tisztánlátás érdekében. Kérjük, írja elő a területet, amely változtatásra szorul nagyra értékelt testvér. Ahogy mondtam, meg fogom tenni. Felveszem az egészet, hogy hozzájáruljon a közösséghez, és egy csomót adok a tagoknak, hogy terjessze a tudást.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
Van egy képlet a nem elegyedő oldószerrel tisztítószerre. Ez magában foglalja az anyag oldhatóságát az egyes oldószerekben ez 50% -ra működik, mint 2 vagy 3 alkalommal, vagy 50%, 30%. Soha nem 100% vagy több. Ha valami hasznosat akarsz posztolni, akkor csináld meg a matekot. Mutasd a matekot. Magyarázd meg a matematikát. Magyarázd meg a reakciómechanizmust. Beszélj a kötéskenetikáról. Tegyél hozzá valami többet, mint: "keverd a keveréket a lehető leglassabban, hogy ne képződjön emulzió" Mire elvégzed a matematikát, sokkal többet fogsz tanulni, minthogy tisztázz néhány félreérthető kifejezést.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
És pontosan erről van szó. Feltételezed, hogy tudom, miről beszélsz... anélkül, hogy ténylegesen segítenél, az én értelmezésem szerint ez egy olyan hely, ahol tanulni lehet. Vagy tévedek ezzel kapcsolatban?

A képletről beszélsz, milyen képletről? Az IPA-ra és a demi vízre utalsz?
Mi lenne, ha leugranál a lóról és megpróbálnád elmagyarázni a tudományt mögötte. Úgy viselkedsz, mintha ezzel a tudással születtél volna. Azt állítod, hogy olyan sokat tudsz róla, de valójában soha nem tisztázol semmit, vagy teszel hozzá semmi hasznosat. Egyikünk rossz fórumon van. Ha ez nem az a hely, ahol megoszthatjuk a tudásunkat és megvitathatunk dolgokat, akkor szóljatok.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
Van egy ki nem mondott szabály, amiről gyakran beszélünk. Ez az a széles körben elfogadott elmélet, hogy azáltal, hogy " fogjuk a kezed" és megadjuk a válaszokat anélkül, hogy te magad tennél erőfeszítéseket a válasz megtalálására, Ill felkészült leszel, hogy biztonságosan teljesítsd ezeket a kémiai célokat.
A válaszod jól példázza, hogy mire gondolok. Valahogy felháborodtál azon, hogy azt javasoltam, hogy tanulj bármilyen kémiát, és könnyű választ követeltél a kérdéseidre, miután nem tettél erőfeszítést. Ez eléggé jogos álláspont, talán egy elkényeztetett 12 éves kislányé.
Természetesen nem kémiai ismeretekkel születtem. Senki sem etetett meg kézből. Az évekig tartó kutatás során szereztem meg azt a tudást, amivel rendelkezem. Egy különleges reakció megy végbe ebben a szintézisben, és csak egy bizonyos fajta vegyszerrel működik. Ez az alfa-keto halogénezés. Ez egy halogént helyez el egy keton alfa-szénatomján. Ez egy igazán nagyszerű dolog. Ha valaki ugyanezt meg tudná tenni egy alkilaminnal, akkor a met egy 1 pot 2 lépéses reakció lenne. A különbség az efedrin és az amfetamin között az alfa-szénatomon lévő metil-részben van. A reakció kenetikájának megértéséhez olvassa el ezt a wiki bejegyzést.
A folyékony -folyadékos tisztításhoz vakon dobálsz számokat, sokkal jobban meg kell értened, miután megtanultad a Folyékony folyadék extrakció kenetikáját.
Ha ehhez túl lusta vagy, akkor ne pazarold az idődet azzal, hogy szemét hülyeségeket írsz valamiről, amiről semmit sem tudsz, és töltsd ezt az időt azzal, hogy albérletbiztosítást keresel arra az esetre, ha leégeted anyukád házának lakókocsiját, amit meg fogsz tenni.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Király történet, tesó. FYI minden számadat, amit itt kiadtam, azoktól az emberektől származik, akik ezt az oldalt működtetik. A tudás, úgy gondolom, könnyen terjeszthető. Kétféle megközelítést is választhattál volna. Az egyik, hogy egy hatalmas koktél, vagy két küldött linkek szöveg, talán videók példák hasonló reakciók talán a YouTube-on, vagy talán még írni egy kis bekezdést felvázolva néhány dolgot valamilyen , ezt hívják x és többet olvashat róla itt. Amelyik. Nagyon érdekel, hogy megtudjam, hogy a szintézisnek ezt a részét hogy hívják, és nagyon érdekel, hogy ismerjem az alapokat, így o cab alkalmazni bármilyen típusú kémiában.

Ön azonban úgy dönt, hogy még egyszer. Mutogatod a felsőbbrendűségedet valakivel szemben, aki idejött woty nulla tudással, eltöltött pár órát különböző poshokon keresztül, és szinte segítség nélkül próbálja felépíteni a jobb megértést. Azt mondod, ha nem tudod, kövesd a betű szerint a kiírt szintézist. Aztán azt mondod, hogy számításokat kellene végeznem, majd nem adsz semmit. Sok szerencsét, haver

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
Mi a fasz van tesó? Nem beszélsz angolul? Elmondtam, hogy mi a neve, belinkeltem 1500 szót a szintetizátorról, belinkeltem a pontos matekot. A helyes következő lépés az lenne, ha elolvasnád. Nézz utána a szavaknak, amiket nem ismersz. Aztán gyere vissza és tedd fel a konkrét kérdéseket arra vonatkozóan, amit nem értesz. Utánanéztél, hogy mitől lesz valami keton? Tudod, hogy leszarom, de az emberek nem fognak segíteni neked ezzel a jogosultsággal és a segítő szándék hiányával. Ezt nem lehet megtanulni úgy, hogy megmondják neked. Elmondhatom neked, hogyan kell téglát rakni, vagy betonozni, vagy házat festeni, de addig nem leszel jó benne, amíg nem mész be és nem tanulod meg magad.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Ne akarj megenni! Várd meg a bátyámat, ő sokkal kövérebb nálam.