hexahidrát dehidratálás vízmentes alumínium-klorid előállításához

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Próbálta valaki ezt a módszert?

10 g alumínium-klorid-hexahidrátot veszünk, és egy főzőpohárba tesszük, oldat készítéséhez vizet adunk az oldáshoz, lassan 95 százalékos etanolt öntünk a főzőpohárba, miután a főzőpohárban lévő kristályok teljesen elváltak, a szilárd-folyadék elválasztást centrifugális szeparátorban végezzük, és fehér kristályokat, azaz vízmentes alumínium-kloridot kapunk. A fenti módszer szerint kiöntött etanol koncentrációja lehet 75%, 99,5% is. A fenti módszer szerinti szilárd-folyadék elválasztás más módszerekkel, például közönséges szűréssel is elvégezhető. A vizes oldat elkészítése után szűréssel is el lehet távolítani a szennyeződéseket.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,259
Deals
1
A fent leírtak szerint nem látom ezt. Mi az a vonószerkezet? Nem tudom elképzelni, hogy egy hexahidrátot vízmentesre centrifugálnak, amikor azeotrópon ülve egy entrainer nélkül. Nem, én még nem próbáltam. De a holdon átugrást sem próbáltam. Ha ez működik, akkor a következő hónapban eladom azt a szart a piacon, hogy pokolian magas a vételár.

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Nos, én is ugyanezt a dolgot, így megy, hogy próbálja ki, mivel ez £ 90 kg, de az alumínium-hexahidrát £ 130 £ 5kg-ért.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,259
Deals
1
Olyan helyeken látom, ahol valóban meg tudnám szerezni 100 $/50g-ért, ami kb. 85 € vagy valami ilyesmi.

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Igen, hogy megy, hogy rendeljen néhány, hátha tényleg működik