- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 33
Vajon miért van olyan kevés vagy egyáltalán nincs metadon-származék a piacon? A metadon szerkezetére nem terjed ki az új pszichoaktív anyagokról szóló törvény. Nyilvánvaló, hogy magát a metadont a gyógyszertörvény védi, de bármilyen kisebb módosítás ismét egy vény nélkül kapható anyaghoz vezetne. Ezért is csodálkozom, hogy miért nem találhatók ezek kevés vagy egyáltalán nem kutató vegyszer-kereskedőknél.
Például elgondolkodtam azon, hogy a metadon szintézisében a dimetilamino-2-klór-propán helyettesíthető lenne-e a dimetilamino-2-klór-propánnal, ami azt eredményezné, hogy a metadon a nitrogénatomon lévő metilcsoportok helyett két etilcsoportot tartalmazna. Nem vagyok képzett vegyész, de el tudom képzelni, hogy ez az anyag a metadonhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezne, de nem lenne semmilyen törvény által védett.
Például elgondolkodtam azon, hogy a metadon szintézisében a dimetilamino-2-klór-propán helyettesíthető lenne-e a dimetilamino-2-klór-propánnal, ami azt eredményezné, hogy a metadon a nitrogénatomon lévő metilcsoportok helyett két etilcsoportot tartalmazna. Nem vagyok képzett vegyész, de el tudom képzelni, hogy ez az anyag a metadonhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezne, de nem lenne semmilyen törvény által védett.