4mmc szintézisek etil-acetátban

The Villain

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Üdvözlök mindenkit!
Tudja valaki, hogy milyen hőmérsékleten és mennyi ideig tart a 4mmc szintézise, etil-acetát oldószerrel ?

Ugyanaz, mint toluolban vagy benzolban.
3 óra és 60 fokos hőfokon ?

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
65
videó szerint:
- nincs fűtés
- 20 perc reakcióidő
- színváltozás nagyon jól látható

az én tapasztalatom :
- tartsa 40
- 30 perc reakcióidő
- a színváltozás finom, de egy bizonyos ponton barnává válik (ha sötétsárga, csak várjon tovább).

PharmacopeiaLabs

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
ez az időtartam trietilamin használata nélkül?
Csak 2b4m, metilamin és etil-acetát?
Amennyire értem, az etil-acetát sokkal gyorsabbá teszi a reakciót, mint a DCM, javítson ki, ha tévedek.

View previous replies…

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
65
Igen. Trietilamin nélkül.

De a gyorsasága ellenére ezt az utat nem használom rendszeresen.

PharmacopeiaLabs

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
nem kedveli az alacsonyabb hozam miatt?
továbbá mi az az átlagos hozam, amire valaki számíthat az EA használatától?
továbbá a savasítási eljárás ugyanaz, mint a DCM használatakor, ha EA-t használ?

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
65
Nem érdekel a hozam százalékos játék, mivel ez mind marginális beszélgetés. Az alábbiakban elmagyarázom.

Az Ön kérdésére: ha helyesen végezzük, ~ 55% lehetséges.
A savanyítási folyamat többé-kevésbé ugyanaz.
Nézze meg a videót (és a szálat), és az új szálat

A hozamoknál jobban érdekelnek a hibák. És etilacetátban ( még inkább, mint DCM-ben ) , a kockázat, hogy elszúrják, nagyobb. Ha etil-acetátot használsz reakcióoldószerként, a savasítás sötét rendetlenséget és/vagy csapadék nélküli csapadékot (+ egy teli szemetesládát) eredményezhet. A hozam szempontjából ez 0.

Bármely más módszer, amely csak 30%-os hozamot ad, de robosztusabb, egyértelmű győztes imho.

Az etilacetát azonban életmentő, ha DCM-et használunk reakcióoldószerként, hogy az aceton helyettesíthető legyen a savanyításhoz, ami szinte nullára csökkenti a világos színű festék esélyét a termékedben.
De ennek ára van, ami (ha nincs néhány profi szárítóberendezés) nehezebb időben és helyesen szárítani a terméket, ami színezett kéregeket okoz, amelyeket el kell távolítani a kristályosítás előtt (vagy csak összetörni, de jobb, ha ezeket levágjuk (belül szép fehér, de nedves por).

Dr. MMX

Professional
Manufacturer Seller
Language
🇬🇧
Reaction score
141
Deals
17
Van egy olyan érzésem, hogy az EA a legegyszerűbb oldószer, szó szerint mindig tiszta munka. Nem tudom, mi történt, hogy azt mondod, hogy könnyű hibázni. Azt hiszem, csak türelmes 1 csepp egy másodperc alatt a savanyítás mindig jó eredményt ad. Ha valaki siet és változtat a csepegési sebességen, akkor az igazi kockázat, hogy nem sikerül - ez igaz.

Sikeresen savasítottam DCM-et acetonnal, a szín majdnem fehér volt - és 1 csepp sav másodpercenként, de amikor egy másik alkalommal etil-acetátot próbáltam, akkor is, szóval elismerem, hogy az aceton használata nehezebb DCM-nél, de általában az acetonnak megvannak az előnyei.
Mindkét esetben nem kaptam igazán sikeres hozamot, ahogy emlékszem, kb. 50% (dcm), de nem igazán emlékszem, hogy pontosan mit csináltam, mert ez már régen volt, és néhány "új dolgot" teszteltem.

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
65
Mellékjegyzet: Nincs kémiai diplomám.
Amit fentebb leírtam, az csak az én tapasztalatom, és lehet, hogy tudományosan helyes, de lehet, hogy nem.