Question Naatriumhüpokloriit

ASheSChem

Don't buy from me
Resident
Language
🇫🇷
Reaction score
173
Tere;

Ma valmistan praegu oma märkmeid tulevase sünteesi jaoks ja mul on küsimus kloroformi sünteesi kohta

Mul on see toode:
VpT8G3xHcr

See ütleb 13%, nii et ma teen oma arvutused... (kui ma olin hea)

õige?

aga siis näen andmelehel neid andmeid:
K8ZybS2VLR

ja nii et ma olen segaduses... kas ma peaksin aluseks võtma 13%? 10%? 12,5%? nende andmete järgi...

et mitte saada liigset atsetooni

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,108
Deals
1
Kas te saate kirjutada reaktsioonivõrrandi, palun? Püüan aru saada, kuidas te soovite atsetoonist kloroformi saada

Last edited by a moderator:

ASheSChem

Don't buy from me
Resident
Language
🇫🇷
Reaction score
173
plekist ; kui see ei ole õige, siis palun parandage mind

siin on minu märkus (segallikast) :

- Põhimõte on segada veidi atsetooni pleegitajaga.

- Atsetooni annus arvutatakse täpselt vastavalt pleegitusvahendi kontsentratsioonile. Ideaalis on vaja panna täpne kogus, muidu on hiljem raske sellest vabaneda. (Vt arvutused sünteesi kirjelduse lõpus)

- Jahutage pleegitusvahendit enne sünteesi võimalikult palju, see võib toimuda jääga täidetud mahutis, kui temperatuur tõuseb liiga kõrgeks, siis väheneb saagis.

- Laske toimida mitu tundi, isegi üleöö, sõltuvalt rakendatud temperatuuridest ja sellest, kas teil on vaade tulemusele või mitte, et näha, kas kloroform on moodustunud mahuti põhja.

- tuua kokku kogu kloroform mahuti põhjas.

- Peske oma toodet veega, et eemaldada teatavad lisandid, dekanteerige ja tühjendage alumine kiht.

- Lisatakse naatriumkloriidi vedelat lahust, segatakse, dekanteeritakse, alumine kiht tühjendatakse.

- Lisage kaltsiumkloriidi oma peagi puhtaks muutuvale tootele, et eemaldada võimalikult palju vett.

- Tõeliselt puhta kloroformi saamiseks tuleb see nüüd destilleerida. Umbes hägune destillaat kogutakse umbes 60° ja alla selle ning visatakse ära, puhas, läbipaistev kloroform kogutakse 60-62° (ametlikult 61,2°) vahel.

- Kogutud kloroformi massist arvutatakse 1% ja see mass lisatakse metanoolile või absoluutsele etanoolile, et stabiliseerida kloroformi ja et see ei tekitaks mürgist fosgeenigaasi.

- Säilitatakse merevaigukollases pudelis või kaetud alumiiniumfooliumiga. Kaitstud valguse eest.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,108
Deals
1
Peate arvestama seda võimalikult väikseima võimaliku summana 10%. Cl2 ülejääk ei riku teie reaktsiooni.

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
408
MDS ei anna kunagi täpset kontsentratsiooni, eriti mitte naatriumhüpokloriidi lahuste puhul, mis kipuvad aja jooksul lagunema.
Te peate hüpokloriidi kontsentratsiooni määrama teadaoleva koguse lahuse poolt tekitatud kloorigaasi koguse mõõtmise teel.
Selleks lisate lahjendatud vesinikperoksiidi tilgakesi väikesele, täpselt mõõdetud kogusele hüpokloriidilahust 2- või 3-kandikulises RBFis. Ütleme 5 või 10 ml. See tekitab hapnikugaasi. Gaas juhitakse toru kaudu ümberpööratud mõõtesilindrisse, mis on täidetud veega. Vesinikperoksiidi tilgutatakse seni, kuni see enam ei mullita, ja gaasi mahtu saab mõõta selle järgi, kui palju vett see on välja surunud. Kuna iga mol naatriumhüpokloriiti reageerib H2O2-ga, tekitades sama palju molekule hapnikugaasi, saab nende andmete põhjal arvutada kontsentratsiooni:

Naatriumhüpokloriit + H2O2 --> H2O + NaCl + O2

1 mool hapnikku = 22,39 L

Kontsentratsioon oleks seega:

(O2 ml/ 22390) * (1000 ml / lahuse maht)

Ja TLDR, siin NileRed teeb seda:

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
408
See pleegituskontsentratsiooni mahuarvutus on kloroformi valmistamise protsessi halvim osa ja paljude hobikeemikute poolt vihatud. See ei ole siiski väga keeruline, lihtsalt tüütu. Ja alati on pettumus näha, kui madal on tegelikult hüpokloriidi kontsentratsioon kaubanduslikus pleegitusvahendis. Nagu 5-10% tavaliselt.
See paneb tahtma teha PALJU kloroformi korraga, et mitte asjatult tihti kordama hakata. Aga kloroform kipub ka aja jooksul lagunema ja seda on raske säilitada.
See on lihtsalt üks neid kuradi tüütuid keemikajutte, nagu puhastamisrutiin. Paneb tahtma assistenti. Või ligipääsu täpsete, puhaste reaktiivide rohkele hulgale.