Question N-metüülatsetamiidi hüdrolüüs

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
69
Püüan teha matemaatikat N-metüülatsetamiidi hüdrolüüsi kohta (lühendades seda NMA-ks), et saada metüülamiini.

Ma kasutaksin põhilist hüdrolüüsi, nii et lahuses on naatriumatsetaat ja metüülamiin. Naatriumatsetaat tõenäoliselt ei sega erinevate ketoonide elavhõbeamalgaami redutseerimist, nii et ma ei muretse eemaldamise pärast.

Ma tahan teada, kui palju igast reaktiivist tuleb reageerida, et saada 40% metüülamiini lahust.

Oletame, et meil on 100 grammi NMA-d; kui palju vett ja naatriumhüdroksiidi on vaja, et saada 40% metüülamiini lahus?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
77
Õpi abaut mollar massid (iga kemikaal on oma mass) nii, et teha võrdne peate kontrollima massid ja kasutada 1:1molaarne mass

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
69
Kas ma siis arvutaksin iga kemikaali, vee, naatriumhüdroksiidi ja NMA molaarmassid ja kasutaksin nende suhet 1:1?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
69
Püüan lihtsalt veenduda, et ma saan aru

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
69
Nagu näiteks "kasutage iga kemikaali veemassi, et molaarmass oleks üks ühele suhe?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
77
Nmetüülatsetamiid 73,09g üks moll, naoh 39,9g, lahustage naoh vees ja lisage aeglaselt oma atsetamiidile...

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
69
Ma saan täiesti aru, ja ma eeldan, et ka üks mool vett? Peaks vist olema 18 grammi. Või on vaja rohkem.