Θα το έβαζα σε άλλο νήμα, αλλά φαίνεται να ταιριάζει εδώ εντάξει... ίσως αξίζει κάτι ή βοηθάει στην επεξεργασία. Άφησα μια μικρή μεταγενέστερη σκέψη στο τέλος.
Ανάλογα με τον ακριβή ορισμό του "αναλογικού νόμου" ... ισχύει αυτό - ότι μόνο οι ουσίες του καταλόγου Ι και ΙΙ εμπίπτουν στη νομοθεσία αυτή;
Ή μήπως σημαίνει, μάλλον, ότι κάθε ανάλογο, ανεξαρτήτως γονέα, γίνεται είτε Ι είτε ΙΙ. Για παράδειγμα, τα ανάλογα της κεταμίνης θα πρέπει να διώκονται όπως θα διώκονταν η κεταμίνη, ως λίστα ΙΙΙ, θα έλεγε κανείς. Ωστόσο, βλέπω ότι η μεθοξεταμίνη περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Ι από τις 6/6/22. Η κατευθυντήρια γραμμή είναι: υψηλή πιθανότητα κατάχρησης και εθισμού, χωρίς αποδεκτή ιατρική χρήση. Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις όλες τις διαφημίσεις για "θεραπεία με κεταμίνη" όταν κάνεις αναζήτηση. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι αυτό ήταν τόσο δημοφιλές (και αποδεκτό). Ωστόσο, το ανάλογο παρέλειψε ένα βήμα και δεν μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά. Λατρεύω το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα βενζοειδή είναι επίσης στο πρόγραμμα IV. "Χαμηλή πιθανότητα εθισμού" ... Ναι, καλή απόφαση...
Θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι είναι αλήθεια. Νομίζω ότι υπάρχει ένα μικρό περιθώριο παρέκκλισης όσον αφορά τα πάντα γενικά, άλλωστε έκανα πάνω από 2 χρόνια φυλακή για πώληση κάποιου είδους καθινόνης ή αναλόγου mda σε ναρκομανή πριν από περίπου 10 χρόνια. Ευτυχώς, με ό,τι κι αν με έπιασαν, η "αιθυλόνη" είναι μια ουσία του προγράμματος Ι. Να θυμάστε όμως ότι αυτό είναι σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Εδώ είναι που υπάρχει αυτή η γκρίζα ζώνη. Μου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε πολιτειακό επίπεδο, όπου αποδέχθηκα την κατηγορία της διακίνησης μιας "ουσίας κατηγορίας C". Αυτό που το έκανε να θεωρείται "διακίνηση" ήταν η ποσότητα που εμπλέκεται. Δεν μπορώ να βρω τις κατευθυντήριες γραμμές, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι πάνω από 20 γραμμάρια ή κάτι τέτοιο στην πολιτεία μου, για να θεωρηθεί διακίνηση ουσίας κατηγορίας Γ.
https://www.justcriminallaw.com/drug-charges/2018/05/23/differences-state-federal-drug-crimes/
Δεν είναι η πολιτεία μου, αλλά εδώ εξηγούν λίγο. Ευτυχώς που δεν μπλέχτηκα με τους ομοσπονδιακούς γιατί η αιθυλόνη μου μπορεί να ήταν και φαιντανύλη γι' αυτούς.
Όπως και το πρόγραμμα I, θα αντιμετώπιζα μια εντελώς διαφορετική κατάσταση αν συνέβαινε αυτό.
Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψη για τους περισσότερους από εμάς, όμως, νομίζω, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Αν σε πιάσουν να παίζεις με το ταχυδρομείο, μάντεψε τι; Ποινή φυλάκισης. Κάνοντας πράγματα πέρα από τα σύνορα της πολιτείας; Ομοσπονδιακή ποινή. Κάποιοι από εμάς, ανάλογα με το τι κάνουμε, μπορεί να θέλουμε να επανεξετάσουμε τις ενέργειές μας και να επαναξιολογήσουμε το σχέδιο παιχνιδιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μυστικότητα και η ασφάλεια είναι τόσο σημαντικές. Αν όλα πάνε με τον σωστό τρόπο, ένα πακέτο μπορεί να καταλήξει να σας κοστίσει την υπόλοιπη ελευθερία σας σε αυτή τη ζωή. Ή ακόμα και κάτι τόσο ηλίθιο όσο το να χάσετε την έξοδο στον αυτοκινητόδρομο και να καταλήξετε κατά λάθος πάνω από τα σύνορα της πολιτείας. Ας πούμε ότι ζούσατε στην περιοχή των τριών πολιτειών (NY/NJ/CT) για παράδειγμα (είναι πραγματικά τόσο εύκολο να καταλήξετε σε άλλη πολιτεία χωρίς να προσπαθήσετε σε αυτή την περιοχή, ούτως ή άλλως..). Πηγαίνατε να παραδώσετε ένα πακέτο και κάποιο παιδί έπεσε πάνω σας, και τώρα τι; Είχατε δύο κιλά μιας ερευνητικής χημικής ουσίας στο πορτμπαγκάζ σας και σας χτύπησαν από πίσω, κατευθείαν!, και τώρα το προϊόν... μοιάζει με πετρώδες αλάτι ή μεθαμφεταμίνη, βρίσκεται παντού, στο δρόμο, στο πορτμπαγκάζ σας κ.λπ. Μάρτυρες παντού, δεν μπορείς να τρέξεις, δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτό που μπορεί να ήταν ίσως 3 χρόνια ποινή το πολύ σε πολιτειακό επίπεδο, έχει μετατραπεί τώρα σε 15 χρόνια ελάχιστο υποχρεωτικό ομοσπονδιακό, όπου μετράνε τις ποινές σε μήνες. 15 χρόνια... ή 180 μήνες... Αυτό είναι, φυσικά, μια υποθετική κατάσταση, αλλά τέτοιου είδους μαλακίες συμβαίνουν περισσότερο απ' όσο γνωρίζουμε. Θυμηθείτε, πρέπει να έχουμε απόλυτο δίκιο κάθε φορά. Ο "Άνθρωπος" χρειάζεται να έχει δίκιο μόνο κατά το ήμισυ και να είναι λίγο τυχερός ή βρώμικος και χειριστικός, μόνο μια φορά.