και έζησαν ευτυχισμένοι για πάντα... ίσως :)

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
5
Ρωτάω επειδή ενδιαφέρομαι για τη γνώμη σας ως πιο έμπειρη ομάδα. Θα γλιτώσω την ιστορία με τον φίλο που μου ζήτησε να κάνω αυτή την ερώτηση και θα ξεκινήσω με τα γεγονότα: όντας 30 ετών, με ένα σκύλο και κάποια χρήματα από την ενοικίαση ενός διαμερίσματος κάθε μήνα, αλλά επικείμενη ποινή 5-6 ετών, δεν πρόκειται να εγκαταλείψω αυτό που μου αρέσει δηλαδή, εκτός από τον σκύλο, να ξαναπαίξω χημικό. Είμαι ενήμερος για τα πάντα κ.λπ. Η ερώτηση αφορά μια υποθετική στιγμή, σε λίγους μήνες, που θα οδηγώ προς το ηλιοβασίλεμα με χαμόγελο στα χείλη και χρήματα για μια καλή αρχή :) Ποια χώρα θα επιλέγατε και τι θα προσέχατε κατά την επιλογή; Ζω στην Ευρώπη, στην Πολωνία, κατά τη γνώμη μου η Ασία θα είναι η ασφαλέστερη. Το να ζεις στην άκρη του κόσμου, χωρίς ηλεκτρονικά, μεγαλοπρέπεια και όλες τις υπόλοιπες αηδίες, που ο δυτικός πολιτισμός θεωρεί το μεγαλύτερο επίτευγμα, θεωρητικά είναι συν για μένα. Δεν θα πετάξω άλλες σκέψεις για να μην υποδείξω κανέναν. Παρά τον ενθουσιασμό, η κοινή λογική και τα γεγονότα εξακολουθούν να είναι τα πιο σημαντικά

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
687
Deals
65
Γαμώτο, καμία απάντηση από τον Ιανουάριο...

Ελπίζω να είσαι καλά φίλε...

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα το έδενα με συγκεκριμένη χώρα, είναι σημαντικό η χώρα που θα επιλέξεις να μην έχει υπογράψει συνθήκη έκδοσης με την Πολωνία και ιδανικά όχι τις καλύτερες σχέσεις με την ΕΕ επίσης.
Θα μπορούσα να σκεφτώ τη Βενεζουέλα καθώς πρόκειται για μια ωραία και ζεστή χώρα που τυχαίνει να είναι ασφαλές καταφύγιο για παλαιοκομματικούς τρομοκράτες από ευρωπαϊκές τρομοκρατικές ομάδες πριν το 2000.

Θα θέλατε μια φτηνή χώρα που δεν έχει καλές συνδέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο αλλά αρκετά σύγχρονη ώστε να είναι ένα καλό μέρος για να ζήσει κανείς όσον αφορά τη γήρανση (νοσοκομεία, υγειονομική περίθαλψη)

Πρέπει επίσης να σκέφτεστε σε μικρά βήματα. Ξεκινήστε να το επεξεργάζεστε από την αρχή. Πώς θα είναι η κατάσταση όταν θα πρέπει να φύγετε; Θα μπορείτε να ταξιδέψετε μέσω αεροδρομίων; Υπάρχουν τόσα πολλά ερωτήματα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας! Ιδανικά θα θέλατε να έχετε ένα ασφαλές μέρος στην Πολωνία προετοιμασμένο να το επισκεφθείτε ακριβώς όταν ξεκινήσει η απόδρασή σας, ένα άλλο ασφαλές μέρος που βρίσκεται σε μια χώρα από την οποία θα μπορούσατε να πετάξετε στον τελικό σας προορισμό. Η χώρα αυτή θα πρέπει να είναι εκτός ΕΕ και, επίσης, να μην έχει υπογραφεί συνθήκη έκδοσης με την Πολωνία.

Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι σε περίπτωση οριστικής φυλάκισης θα κατατεθεί αμέσως ένταλμα σύλληψης εναντίον σας, αν δεν παρευρεθείτε στη φυλακή, με πιθανότητα να εκδοθεί και στην Europol ή την Interpol.

Μείνετε ασφαλείς

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
5
Ευχαριστώ για την απάντηση. Έφυγα από την Πολωνία, αλλά είμαι ακόμα στην Ευρώπη. Βγάζω χρήματα.

Μέχρι στιγμής, δεν είμαι καταζητούμενος, κάποια δικαστική υπόθεση έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, αλλά η παρουσία ήταν προαιρετική και κατά κάποιο τρόπο κανείς δεν πρόσεξε ότι δεν είχα την πρόθεση να εμφανιστώ. Είναι λίγο περίεργο, γιατί δεν πλήρωσα την εγγύηση και δεν εμφανίστηκα ούτε μία φορά στην αστυνομία. Οι δικηγόροι των άλλων δύο ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση φαίνεται ότι προσπαθούν να παρατείνουν τα πράγματα όσο περισσότερο μπορούν, γιατί άκουσα ότι ο ένας από αυτούς απέκτησε παιδί. fuck those rats :).

Έπρεπε να ξεκινήσω με μια νόμιμη δουλειά, επέλεξα μια χώρα όπου δεν ξέρω κανέναν και δεν έχω πάει ποτέ εκεί. Δεν δούλεψα για αρκετά χρόνια, αλλά ήμουν καλός ηλεκτροσυγκολλητής και από εκεί αποφάσισα να ξεκινήσω. Κατεβάζω όλα τα βίντεο για παν ενδεχόμενο, γιατί σκέφτομαι να ανοίξω μια μικρή "κουζίνα" και να τα προωθήσω όλα στο διαδίκτυο. Από τη μία πλευρά, δεν έχω κάνει ακόμη εμπόριο στο διαδίκτυο, οπότε έχω πολύ μάθηση μπροστά μου, αλλά από την άλλη, δεν είμαι πολύ άνθρωπος επαφών και αν έπρεπε να ψάξω για ανθρώπους από την αρχή, δεν θα το άντεχα ψυχολογικά :).

Όσον αφορά το μέλλον, θέλω να φύγω από την Ευρώπη το συντομότερο δυνατό, νομίζω ότι έχω περίπου ένα ή δύο χρόνια πριν με αναζητήσουν σοβαρά, αλλά ξέρετε όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Τι γίνεται με τα αεροδρόμια, αν με καταζητούσαν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, τι θα γινόταν αν πετούσα από αεροδρόμιο εκτός Ευρώπης; Μέσω αυτών των αεροδρομίων απέρριψα αρχικά τη Νότια Αμερική. Η Αφρική είναι επίσης αμφίβολη για το λόγο αυτό, αν και έχω έναν κουνιάδο από την Αφρική και μόλις έμαθα ότι ο αδελφός του άνοιξε 4 εστιατόρια εκεί :). Η Ασία φαίνεται να είναι η ασφαλέστερη, στη χειρότερη περίπτωση θα βρω πάντα δουλειά ως ηλεκτροσυγκολλητής.
Στην Πολωνία, έχω ένα διαμέρισμα που δεν μου ανήκει και είναι νοικιασμένο, οπότε θα έχω κάποια χρήματα από αυτό.

Εν κατακλείδι, αυτά είναι όλα προς το παρόν. Αν κάποιος έχει κάποια συμβουλή ή σχόλιο, θα ήθελα πολύ να τα ακούσω

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
687
Deals
65
Χαίρομαι που ακούω ότι είστε καλά! :)

Σας εύχομαι καλή τύχη με όλα, να είστε ασφαλείς!!!

View previous replies…

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
5
δεν θα μου χαριστούν

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
687
Deals
65
Όταν τα σκατά χτυπάνε τον ανεμιστήρα αυτά είναι δυστυχώς τα πράγματα που πρέπει να περιμένετε :( Μείνετε δυνατοί σε όλα αυτά!!!

lokozombo

Don't buy from me
Resident
Language
🇵🇱
Reaction score
5
Όπως λέτε, τα πάντα είναι ούτως ή άλλως απρόβλεπτα. Τα μεγαλύτερα σχέδια συχνά αποτυγχάνουν εξαιτίας μικρών λαθών που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν. Πρέπει να παίρνετε ρίσκα σε αυτή τη δουλειά. Παρεμπιπτόντως, ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, 5 ή 6 χρόνια φυλακή; Αντίθετα με ό,τι φαίνεται, δεν είναι τρομερά εκεί. Φυσικά, είναι χάσιμο χρόνου και λίγο βαρετό, θα με ενοχλούσε περισσότερο ότι τα παράτησα, ότι έχασα από αυτούς. Πιστεύω στον εαυτό μου και ότι μπορώ να πετύχω και νομίζω ότι φοβάμαι περισσότερο να τα παρατήσω παρά να χάσω. Είναι πιθανό αυτό που κάνω να καταλήξει χειρότερα, αλλά με δική μου θέληση και μετά τον αγώνα. Είναι σημαντικό να μην κάνεις κάτι εναντίον του εαυτού σου και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου :)

Gordon Ramsay

Don't buy from me
Resident
Reaction score
687
Deals
65
Θα χαρακτήριζα τη φυλακή ως ένα απαίσιο μέρος χωρίς σεβασμό

Μείνετε ασφαλείς

madmoney69

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
169
Ωραία εικόνα προφίλ.
Ποτέ μην παραδίνεσαι στις αρχές επιβολής του νόμου.
Μπορεί να καθίσετε στη φυλακή για ό,τι κάνατε αργότερα στη ζωή σας. Καλύτερα αργότερα παρά τώρα.
Εύχομαι τα καλύτερα για σένα G.