Chtěl jsem to napsat do jiného vlákna, ale zdá se, že se to sem hodí v pořádku... možná to za něco stojí nebo to pomůže rozvést. Na konci jsem nechal malou dovětek.
V závislosti na přesné definici "analogického zákona" ... je to pravda - že pod tuto legislativu spadají pouze látky seznamu I a II?
Nebo to spíše znamená, že jakýkoli analog, bez ohledu na mateřskou společnost, se stává buď I, nebo II. Například analogy ketaminu by měly být stíhány stejně jako ketamin, tedy jako látka zařazená do seznamu III, řekl byste. Vidím však, že methoxetamin je od 6. 6. 22 zařazen do seznamu I. Vodítkem je: vysoký potenciál pro zneužití a závislost, žádné akceptované lékařské použití. Je zajímavé vidět při vyhledávání všechny reklamy na "terapii s pomocí ketaminu". Neuvědomil jsem si, že je to tak populární (a přijímaná) věc. Přesto analog přeskočil jeden krok a nemůže být případně terapeuticky použit. Líbí se mi, že většina benzo rodiny je také zařazena do seznamu IV. 'Nízký potenciál pro vznik závislosti' ... Jo, dobrý nápad...
Rád bych si myslel, že to NENÍ pravda. Všechno ale nasvědčuje tomu, že ano. Myslím, že je tu trochu prostoru pro kličkování, co se týče všeho obecně, koneckonců jsem si asi před 10 lety odseděl přes 2 roky ve vězení za prodej nějakého katinonu nebo analogu mda narkomanovi. Naštěstí, ať už mě chytili s čímkoli, "etylon" je látka zařazená do seznamu I. Mějte však na paměti, že je to na federální úrovni. Tady je ta šedá zóna. Byl jsem obviněn na státní úrovni, kde jsem se přiznal k obchodování s "látkou třídy C". Za "obchodování" bylo považováno množství, o které se jednalo. Nemůžu najít pokyny, ale myslím, že v mém státě to musí být více než 20 gramů nebo tak nějak, aby to bylo považováno za obchodování s látkou třídy C.
https://www.justcriminallaw.com/drug-charges/2018/05/23/differences-state-federal-drug-crimes/
Není to můj stát, ale tady to trochu vysvětlují. Ještě že jsem se nezapletl s federály, protože můj etylon pro ně mohl být klidně fentanyl.
Jako schedule I, v tom případě bych se díval na úplně jinou situaci.
Tohle by ale mělo být k zamyšlení pro většinu z nás, myslím, že alespoň v USA. Pokud vás chytí, jak si zahráváte s poštou, hádejte co? Půjdeš do vězení. Dělat věci za hranicemi státu? Fed time. Někteří z nás, v závislosti na tom, co děláme, možná budou chtít přehodnotit své jednání a přehodnotit herní plán. Proto jsou stealth a opsec tak důležité. Pokud se vše povede jen tak, jak má, může vás balíček nakonec stát zbytek svobody v tomto životě. Nebo dokonce něco tak hloupého, jako že jste na dálnici přehlédli výjezd a omylem jste skončili za hranicemi státu. Řekněme, že byste žili například v oblasti tří států (NY/NJ/CT) (v této oblasti je opravdu tak snadné skončit v jiném státě, aniž byste se o to snažili...). Jeli jste předat zásilku a nějaké dítě do vás nabouralo, co teď? Měli jste v kufru dvě kila výzkumné chemikálie a někdo do vás zezadu narazil, rovnou vás srazil! a teď je ten produkt... vypadá to jako kamenná sůl nebo pervitin, je všude možně, na ulici, ve vašem kufru atd. Svědci jsou všude, nemůžete utéct, nemůžete nic skrýt, nemůžete dělat ani hovno. To, co mohlo být na státní úrovni možná maximálně tříletý trest, se nyní změnilo na 15 let povinného federálního trestu, kde se tresty počítají na měsíce. 15 let... nebo 180 měsíců... Tohle je samozřejmě hypotetická situace, ale podobné sračky se dějí častěji, než si myslíme. Nezapomeňte, že musíme mít pokaždé úplnou pravdu. 'Člověku' stačí mít pravdu jen napůl a mít trochu štěstí, nebo být špinavý a manipulativní, stačí jednou.