- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 27
Nákup z Číny zní teoreticky úžasně, pomineme-li delší dodací lhůty. Nyní mám několik otázek.
- Co znamená mít sklad v Polsku nebo v jiných zemích?
Řekněme, že chci objednat regulovanou látku, jako je borohydrid sodný nebo pregabalin, na adresu v Polsku.
Jak to funguje po dokončení platby? Odesíláte výrobek z Číny do uvedeného skladu pro tento příklad v Polsku a znovu jej zasíláte na adresu zákazníka v tuzemsku, nebo je výrobek již v Polsku a zasílá se přímo zákazníkovi? - Kdo je zodpovědný za celní řízení při vstupu zásilky do Evropské unie do uvedeného skladu? Zákazník nebo prodejce?
- Počítá se při převzetí výrobku jako zásilka z Číny, nebo jako zásilka z Polska?
- Vnitrostátní přeprava z Polska do Polska nepředstavuje téměř žádné riziko, přeprava z Číny do Polska však ano. Nepředstavuje nákup od čínského prodejce žádné riziko, protože výrobek je odeslán z domácího skladu?
- Kdo se stará o případné dovozní daně?
- Co přesně je domácí sklad? Vlastníte ve zmíněné zemi soukromý sklad, nebo si pronajímáte prostor ve veřejném skladu? Příklad, například fotografie nebo adresa, by mnohé objasnil.
- Například whwingroup Jeissychem621. Reklama na místní zásobování Polska. Znamená to, že si mohu objednat a obdržet vnitrostátní zásilku z Polska na svou polskou adresu bez rizika, že se zásilka ztratí nebo bude zabavena, a cokoli, co souvisí s dovozem z Číny do Evropy, se mě netýká. Mám pravdu?
Ptám se na tyto otázky, abych jasněji pochopil proces, než se pokusím objednat u čínského dodavatele. Vím, že vy číháte na každé vlákno, abyste si udělali reklamu, tak prosím udělejte to samé i tady a snad mi a ostatním, kteří uvažují o objednávce z Číny, vše objasníte.