- Reaction score
- 8
Dobrý den. Toto úžasné fórum jsem objevil asi před 2 měsíci a je tak plné skvělých a užitečných informací... až mě mrzí, že jsem se chemii neučil alespoň na střední škole...
Shlédl jsem všechna videa, která jsou zde zveřejněna.
Chtěl bych vyrábět ve středním měřítku.
Chci vyrábět 4mmc a 3cmc. Chápu to tak, že postup je stejný, liší se jen prekurzor, se kterým se začíná?
Pro 4mmc je to 2-bromo-4-methylpropiofenon alias 2b4mp? a pro 3cmc je to
2-brom-3'-chlorpropiofenon alias 2b3c.
Koupil jsem si nějaké laboratorní vybavení.
Mám horní míchačku, 3000ml kádinku a separační nálevku, ale mohu koupit něco dalšího, pokud to bude potřeba.
Nejjednodušší metoda z mého pohledu nooba je tato:
Tato metoda se zdá být snadná, ale tato metoda je z
4'-methylpropiofenonu a pokud si koupím
2-bromo-4-methylpropiofenon z fóra, budu muset postupovat pouze podle videa od 3:23, že?
Po 3:23 se píše: "Bromací 4-methylpropiofenonu vzniká 2-bromo-4-methylpropiofenon v benzenu.".
Nemohu najít benzen, ale chápu, že toluen je také dobrý.
Takže abych mohl napodobit video, budu muset začít toluenem a přidat 2-brom-4-methylpropiofenon ? a pak pokračovat jako ve videu?
také.. Nemohu najít kyselinu chlorovodíkovou HCI, ale našel jsem kyselinu hydrobromovou HBr.
Mohu tedy použít toluen místo benzenu a HBr místo HCI?
.
Shlédl jsem všechna videa, která jsou zde zveřejněna.
Chtěl bych vyrábět ve středním měřítku.
Chci vyrábět 4mmc a 3cmc. Chápu to tak, že postup je stejný, liší se jen prekurzor, se kterým se začíná?
Pro 4mmc je to 2-bromo-4-methylpropiofenon alias 2b4mp? a pro 3cmc je to
2-brom-3'-chlorpropiofenon alias 2b3c.
Koupil jsem si nějaké laboratorní vybavení.
Mám horní míchačku, 3000ml kádinku a separační nálevku, ale mohu koupit něco dalšího, pokud to bude potřeba.
Nejjednodušší metoda z mého pohledu nooba je tato:
Syntéza 4-MMC (mefedronu). Kompletní videonávod.
Toto video představuje jednoduchý způsob syntézy 4-MMC (mefedronu) v malém měřítku z 4'-methylpropiofenonu. K dispozici je celkový videonávod k syntéze, který vše vysvětluje a dává možnost vyrobit 4-MMC každému začátečníkovi v organické syntéze. Vybavení a sklo: Kulaté dno...
bbgate.com
Tato metoda se zdá být snadná, ale tato metoda je z
4'-methylpropiofenonu a pokud si koupím
2-bromo-4-methylpropiofenon z fóra, budu muset postupovat pouze podle videa od 3:23, že?
Po 3:23 se píše: "Bromací 4-methylpropiofenonu vzniká 2-bromo-4-methylpropiofenon v benzenu.".
Nemohu najít benzen, ale chápu, že toluen je také dobrý.
Takže abych mohl napodobit video, budu muset začít toluenem a přidat 2-brom-4-methylpropiofenon ? a pak pokračovat jako ve videu?
také.. Nemohu najít kyselinu chlorovodíkovou HCI, ale našel jsem kyselinu hydrobromovou HBr.
Mohu tedy použít toluen místo benzenu a HBr místo HCI?
.