Question Prohlédněte si prosím můj recept 4mmc

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Syntetická činidla:
100 g 4b4mp
300 ml DCM
200 ml 40% roztoku MA.
1000 ml 2000 ml reaktoru / FRBF
Magnetické míchadlo 1000ML
Skleněná kádinka 1000ml

Oxidační materiály:
Destilovaná nebo deionizovaná voda 1000 ml
Kyselina chlorovodíková ~35% - 30-40 ml
Buchnerova nálevka
Oddělovací nálevka 1000 ml
Filtrační baňka 500 ml
Filtrační papír 0,22
podtlakové vakuové čerpadlo

Krystalizační materiály: (VOLITELNĚ)
IPA
Aceton
Mělká pyrexová miska
Skleněný rozptylovač

Fáze 1. (100 g bk4 + 300 ml DCM)
Rozpusťte 2b4mp v dichlormethanu (DCM) v reaktoru / kulaté baňce s plochým dnem.
(mírně zahřejte, abyste napomohli ředění na 25 °C).

Fáze 2 a 3 (200 ml MA 40%)
Přidejte 40% vodný roztok methylaminu po dávkách tak, aby teplota nestoupla nad 40 °C. 50 ml každých 5 minut (celkem 30 minut) NEPŘEKRAČUJTE 40 °C.

[přídavek methylaminu způsobuje exotermickou reakci].

Fáze 3 (nepřekračujte 40 °C)
Míchejte roztok po dobu 4 hodin při teplotě ~35 °C.
Jakmile začne teplota klesat, zapněte ohřev.
PO 4 hodinách přelijte do skleněné kádinky.

Skleněná kádinka na míchadle
Fáze 4.
PRVNÍ MYTÍ: Přidejte 500 ml 5% roztoku hydrogenuhličitanu sodného o teplotě kolem 30 ºC.
(Vrstvy co nejvíce oddělte horním míchadlem).

PŘENECHEJTE do separační nálevky.
nechte 60 minut odstát (spodní vrstvu slijte)

SKLENĚNÁ NÁDOBA / míchadlo / míchačka
2. promývání 200 ml demi vody při 30 °C
Dobře míchejte asi 10 minut.
Přeneste do separační nálevky

SEPARAČNÍ NÁLEVKA.
Nechte roztok 4MMC sedět 30 min.
Pokud je trochu zakalený, přidejte trochu hydrogenuhličitanu sodného protřepejte v separační nálevce a nechte 30 minut odstát. Spodní vrstvu vody slijte. Přeneste do skleněné kádinky.

SKLENĚNÁ KÁDINKA
Fáze 5 (150 ml acetonu + 30 ml HCL)
Přidejte do ní po kapkách ICE COLD acidifikační směs 4mmc roztoku, zatímco magnetické míchadlo je na vysokém stupni. Průběžně kontrolujte hladinu ph. Když hladina PH dosáhne 5, zastavte a přelijte do plastové kádinky. Odstavte na 10 hodin do chladničky.

( nemusíte použít celý roztok, důležitá je pouze hladina PH).

MALÁ SKLENĚNÁ KÁDÝNKA ( kontrola kvality)
Fáze 6.
Rozemelte 4 mmc pevné látky na prášek
Vezměte 1 g prášku a rozpusťte ho v demi vodě o teplotě 90 °C.
Nyní můžeme vidět barvu roztoku.
Čím tmavší je barva, tím více nečistot je přítomno. Chceme vidět čirý roztok. Pokud není čirý, potřebujeme další čištění. ( alespoň tmavší než barva citronu).

Vakuový filtr.
BUCHNEROVA LÉVKA / Skleněná špachtle
Fáze 7. (ledově studený aceton)
Vložte rozdrcený prášek do nálevky a nejprve použijte malé množství studené IPA, poté promyjte acetonem, to vše za jemného míchání 4 mmc na filtračním papíře. Nechte IPA a aceton odpařit, než použijete další, aby se 4mmc nerozpustil v alkoholu.
Ujistěte se, že prášek má spíše konzistenci volně se pohybující husté kapaliny. Pokud je jílovitý, může ucpat filtrační papír.
Nechte chvíli běžet vysavač, dokud nezískáte suchou konzistenci.
Přeneste prášek do misky a pomocí infračerveného světla dokončete sušení v teplé suché místnosti.
Je hotový, když má práškový lámavý vzhled.
NEVYHAZUJTE ODPADNÍ TEKUTINU

VYDATNOST.
Pokud vaše celková hmotnost ztratila velké % hmotnosti, je možné, že 4MMC je stále v IPA a acetonu. Nechte pomalu odpařit více než 50 % kapaliny a prožeňte ji. Filtr znovu přefiltrujte

KRYSTALIZACE (volitelně)

SKLENĚNÝ PÍSEK / vyhřívaný mixér.
(1 g na 1 ml demi vody/1 ml IPA)
Smíchejte 4mmc do roztoku zahřátého na teplotu přibližně 80ºC (velmi malé bublinky) a to vše za intenzivního chodu magnetického míchadla.

KRYSTALIZAČNÍ MISKA
(Pyrex snese teplo i chlad)
fáze 9.
Nalijte roztok 4 mmc do misky
Nejlépe nechte krystalizovat v suché místnosti při teplotě 18-20 °C. Je vhodnější použít klimatizaci. Když krystalizace ustane, dejte ji na 8 hodin do mrazáku.
Čím více vody použijete, tím větší budou krystaly a tím déle to bude trvat, jakmile je hotovo, odstraňte krystaly z misky.
Krystaly jednou nebo dvakrát promyjte ledovým acetonem v Buchnerově nálevce.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
Dobře byste měli vymazat kopii v syntéze, protože ta je určena spíše pro osvědčené metody. Nikdy nepřidáváte více čističe (vody) než rozpouštědla, takže ne 500 ml nahco² vody na 400 ml rozpouštědla prekurzoru. Viděl jsem ještě několik dalších ne a ne. Žádné reakce jsem nevyvažoval.
Takže existuje toto dlouholeté a zřídka zmiňované pravidlo. Říká se mu, pokud jste to ještě nedělali [bold]SLEDUJ TEK[/BOLD].
Je to jednoduché, stačí si přečíst, co napsal někdo, kdo ví, co dělá, a pak se pokusit udělat přesně to samé.
Není na škodu přečíst si několik technik, ale až přijde čas začít, VYBERTE SI JEDNU a té se držte. Nemíchejte a nekombinujte části několika technik, posrali byste to. Chápu touhu po inovaci, ale není možné inovovat, dokud neznáte historii toho, co už bylo uděláno. V historii je jen velmi málo příkladů, kdy noob něco inovoval. Z těch 0 byla chemie. Hodně štěstí.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Není třeba inovovat. Jedná se většinou o 1 metodu zveřejněnou sonikem. Já jsem přidal kousky dalších poznatků a rozšířil některé oblasti, abych dodal přehlednost. Prosím, stanovte oblast, kterou je třeba změnit velmi si vážím bratra. Jak jsem řekl, udělám to. Nahrát to všechno, abych přispěl komunitě, a rozdám hromadu členům, aby šířili znalosti.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
Je zde vzorec pro čištění výrobku nemísitelným rozpouštědlem. Zahrnuje rozpustnost látky v každém rozpouštědle vychází to na 50 % stejně jako 2 nebo 3krát, nebo 50 %, 30 %. Nikdy to není 100 % nebo více. Pokud chcete zveřejnit něco užitečného, spočítejte si to. Ukažte matematiku. Vysvětlete matematiku. Vysvětlete mechanismus reakce. Mluvte o kenetice vazby. Přidej něco víc než:" míchej směs co nejpomaleji, aby se nevytvořila emulze." Než to spočítáš, dozvíš se mnohem víc než jen vyjasňování nějakých dvojsmyslných formulací.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
A právě o to se jedná. Předpokládáte, že vím, o co vám jde. mluvit, aniž byste mi skutečně pomohli, podle mého chápání je to místo, kde se můžete učit. Nebo se v tomto ohledu mýlím?

Vaše pokračování o vzorci, o jakém vzorci? Máte na mysli IPA a demi vodu ?
Co kdybys seskočil z koně a zkusil vysvětlit, co je za tím vědeckého. Chováš se, jako by ses s těmito znalostmi narodil. Tvrdíš, že o tom víš tolik, ale nikdy jsi nic neobjasnil ani nepřidal nic užitečného. Jeden z nás je na špatném fóru. Pokud tohle není místo pro sdílení znalostí a diskusi o věcech, dejte mi vědět.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
Existuje nevyřčené pravidlo, o kterém často hovoříme. Je to široce přijímaná teorie, že když vás " budeme držet za ruku" a dáme vám odpovědi, aniž byste vynaložili úsilí na to, abyste odpověď našli sami, budete lépe připraveni na to, abyste těchto chemických cílů bezpečně dosáhli.
Vaše odpověď je příkladem toho, co mám na mysli. Nějak jste se rozčílil, že jsem vám navrhl, abyste se naučil nějakou chemii a požadoval snadnou odpověď na vaše otázky, aniž byste vynaložil žádné úsilí. Je to docela oprávněný postoj, postoj snad rozmazlené dvanáctileté holčičky.
Samozřejmě jsem se nenarodil s žádnými znalostmi chemie. Nikdo mi je také nepředal z ruky do ruky. Léta bádání mě přivedla k těm znalostem, které mám. Při této syntéze probíhá zvláštní reakce, která funguje pouze s určitým druhem chemikálií. Je to alfa keto halogenace. Při ní se na alfa uhlík ketonu nainstaluje halogen. To je opravdu skvělá věc. Kdyby člověk mohl udělat totéž s alkylaminem, meth vy by 1 pot 2 krokové reakce. Rozdíl mezi efedrinem a pervitinem je v methylovém členu na alfa uhlíku. Chcete-li pochopit kenetiku této reakce, přečtěte si tento záznam na wiki.
Pro čištění kapalina - kapalina, na které slepě házíte čísla, byste to měli pochopit mnohem lépe poté, co se dozvíte o kenetice extrakce kapaliny.
Pokud jsi na to líný, neztrácej čas psaním nesmyslů o něčem, o čem nic nevíš, a věnuj ten čas hledání pojištění nájemníků pro případ, že by ti shořel přívěs za máminým domem, což se stane.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Bezva příběh, brácho. Pro tvou informaci, veškeré údaje, které jsem zde uvedl, pocházejí od lidí, kteří tento web provozují. Věřím, že znalosti by se měly snadno šířit. Mohl jsi zde zvolit dva přístupy. Jeden je masivní koktejl, nebo dva zaslané odkazy na text, možná videa s příklady podobných reakcí třeba na YouTube, nebo možná dokonce napsat malý odstavec s nastíněním několika věcí s nějakým , tohle se jmenuje x a více se o tom dočtete zde. Které. Velmi mě zajímá, jak se tato část syntézy jmenuje, a velmi mě zajímá, že vím základy, takže o kab aplikovat na jakýkoli typ chemie.

Vy se však rozhodnete ještě jednou. Projevit svou nadřazenost nad někým, kdo sem přišel woty nulové znalosti, strávil několik hodin procházením různých posh a snaží se vybudovat lepší pochopení téměř bez pomoci. Říkáte, že pokud nevíte, postupujte podle zveřejněné syntézy do písmene. Pak říkáte, že mám provést výpočty, a pak neposkytnete nic. Hodně štěstí, kamaráde

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,307
Deals
1
Co to kurva je, brácho? Ty neumíš anglicky? Řekl jsem ti, jak se to jmenuje, odkázal jsem tě na 1500 slov o syntéze, odkázal jsem tě na přesnou matematiku. Správný další krok pro tebe je přečíst si to. Najdi si slova, která neznáš. Pak se vrať a polož konkrétní otázky k tomu, čemu nerozumíš. Podíval ses, co dělá z něčeho keton? Víš, že mě to zajímá míň, ale lidi ti nebudou chtít pomoct s tímhle oprávněným přístupem a nedostatkem touhy pomoct si. Tohle se nenaučíš tím, že ti to někdo řekne. Mohl bych ti říct, jak položit cihlu, dobetonovat nebo vymalovat dům, ale nebudeš v tom dobrý, dokud se tam nedostaneš a nenaučíš se to sám.

freedum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
47
Deals
3
Nechtějte mě sníst. Počkejte na mého bratra, je mnohem tlustší než já.