Extrakce metadon hydrochloridu z perorální 1mg/1ml UK

Diziet Sma

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Snažím se extrahovat/separovat API (účinnou farmaceutickou látku|) Methadone Hydrochloride z perorálního přípravku 1mg/1ml.

Kde mám sídlo, je to zeleně zbarvený středně hustý sirup.

Existuje mnoho společností, které vyrábějí podobné produkty s různými složkami.

Nebudu jmenovat společnost, ale toto je seznam pomocných látek.

Seznam pomocných látek
PropylenglykolPh. eur
MethylhydroxybenzoátPh. Eur
PropylhydroxybenzoátPh. Eur
Tekutý maltitolPh. Eur
Karamel E150
Patentní modř V (E131)
Čištěná voda

Může mi někdo pomoci s kompletní extrakcí v detailu? Mám celkem základní zkušenosti, ale hodně jsem toho přečetl. Koupil jsem si základní věci - sep nálevky, vakuovou filtraci, destilační přístroj atd. A rád si koupím cokoliv, co bude potřeba k této extrakci/separaci.

Byl bych velmi vděčný za kompletní postup, ale i dobrý začátek bych velmi ocenil.

Děkuji.

Hank Schrader

Don't buy from me
Resident
Language
🇷🇺
Reaction score
164
Metadon hydrochlorid je ve formě rozpustné soli. Na rozdíl od báze metadonu.
Můj tým vyrábí metadon a čistí přes bázi.
Báze má krystalický vzhled, který je ve vodě nerozpustný! Jak vidím proces získávání metadonu z vašeho sirupu?
Zředil bych 100 ml vašeho sirupu ve vodě (asi 800 ml) a přidal koncentrovaný roztok louhu na 11-12 PH.
Zchladil bych a odfiltroval z krystalické sraženiny.
Krystalickou sraženinu bych rozpustil ve vroucím methanolu a přefiltroval (co se nerozpustilo, tyto nerozpustné soli bych vyhodil), methanol bych dal do mrazáku a krystaly extrahoval za den. krystal má základní tvar. Chcete-li jej převést na hydrochlorid ... musíte rozpustit 100 mg báze ve 2 ml methanolu a přidat kyselinu chlorovodíkovou na PH 5-6 a nechat v mrazáku. Po jednom dni ji vyjměte z mrazáku a rozdrťte hydrochlorid - a opláchněte ledovým acetonem.

Diziet Sma

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Páni, moc děkuji za odpověď - to je přesně to, co už dlouho hledám. Někoho, kdo skutečně ví, o čem mluví, a neuvádí miliardu důvodů, proč je to hloupý nápad. Jen přímá fakta a produktivní informace. Ještě jednou děkuji.

Až to budu moci asi za týden vyzkoušet, určitě budu mít další otázky ohledně podrobností postupu, doufám, že jste stále k dispozici.

Mnohokrát děkuji - Diziet.