Какво не е наред с този прост метод на SnB?

hirozaru

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Какво не е наред с този прост метод на SnB?

01 - Използвам или бутилка от кокаин с вместимост 600 мл, или бутилка от 1 л, почистена и суха.
02 - Добавям 50 г амониев нитрат на прах (изваден от студени опаковки и смлян)
03 - Смесвам 13 г съдържание на таблетки, което е 48 таблетки по 30 мг PSE = 1,44 г
04 - Добавям 250ml бял газ за бутилка от 600ml или 400ml за бутилка от 1L.
05 - Разрязвам една батерия, или литиева батерия АА на Panasonic, или батерия CR123A 3V
06 - бързо отделям лития от останалата част и го вкарвам в батерията. Казаха ми да го нарежа на малки квадратчета, но като чувствам, че бързам, понякога просто го слагам на няколко парчета. Не мога да режа с метални ножици, нали?
07 - Разклащам добре, преди да добавя NaOH (също 50 г).
08 - Разклащам го отново
09 - ако след няколко минути не видя никаква реакция. Добавям 5ml вода.
10 - обикновено минават по-малко от 60 секунди, преди нещата да започнат да се движат вътре.
11 - виждам тонове нови оранжеви неща, които се движат наоколо. по някое време литият се запалва. появиха се и златни самородни зрънца.
12 - тествам налягането в бутилката, като я натискам
13 - когато е наистина силно; позволявам на част от налягането да излезе, като бързо го изпускам.
14 - след по-малко от 15 минути бутилката се перфорира на дъното и по-голямата част от течността се губи.
15 - опитах се да запазя част от нея и да я газирам с HCl, но явно нищо не се утаява.
16 - добивът е нула/нулев.

Алтернатива:
- Понякога първо приготвям лития в горивото и след това добавям NH₄NO₃ + съдържанието на хапчетата.
- Опитах се да използвам лента Gorilla, за да укрепя дъното.
- Мога ли да опитам с магнитна бъркалка, за да поддържам движението вътре през цялото време? Ще ми трябва друг съд за реакция.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,209
Deals
1
Мисля, че това е много. Следващият път започнете, като вземете тази рецепта и я изгорите. След това използвайте рецептата, която ви дадох. Отидете и намерете един полуремарке. Натиснете гумата с палеца си. Това е 100 psi. Толкова трябва да стане твърдостта на бутилката. Не я обезвъздушавайте, освен ако/докато не порасне с един сантиметър.

Joyboy56

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Бихте ли ми разказали по-подробно, брато?

dean454545

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Опитваш се да го убиеш или най-малкото да го изгориш. Не сравнявайте psi на гумите на камионите с psi на бутилките с поп. Просто отидете да вземете стоманен пожарогасител и го изхвърлете отгоре отвийте капака изпразнете го и след това го почистете наистина много добре, когато мислите, че е чист почистете още малко. Уверете се, че е напълно суха, дори я сложете във фурната за около час на 250 градуса, за да се уверите, че всичката вода е изчезнала. След това тръбата, която е прикрепена към горната част, се отрязва точно до мястото, където се свързва. след това разглобете горния клапан и го почистете добре. След това вземете сухия си пожарогасител и сложете студения пакет, след това горивото и не е необходимо да добавяте вода, но ако трябва, направете го сега, преди да добавите лития, тъй като водата ще отиде на дъното, а литият плува отгоре. След това вземете праха за хапчета, добавете го, след това лития и пригответе горната част, за да я поставите, но преди това добавете лугата и след това завийте горната част и я завъртете, трябва да започне да работи, изчакайте около 1 минута и натиснете изпускателния клапан, за да изпуснете кислорода, който може да е в нея. След това поставете в тенджера с вряла вода и гледайте манометъра за налягане, когато е в зелено, около 12 часа, вземете го и го потопете в кофа с лед и солена вода, докато налягането се понижи до страната на изпускане, след което започнете да разклащате този ебач, докато се върне в зелено. След това излезте навън и го изпуснете, след което го излейте, а останалото трябва да знаете.

hirozaru

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Е, това е полезно. Аз следвам същите указания. Вече бях намерила същата рецепта тук, преди да ми я изпратиш. наистина има много полезни подробности.
Исках да напиша с прости думи стъпките и да разбера защо се е счупила бутилката.

но в отделен чат разбрах, че това е литият, който изгаря бутилката, а не налягането, което я счупва.

Ще прочета отново тази рецепта, за да хвана какво още може да съм пропуснала.

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
176
Мислех, че съм коментирал това... може би е било друго.
Както и да е. Ако ти (или някой друг в този смисъл) все още работи по това и има нужда от помощ, изпрати ми pm и ще се опитам да те инструктирам. Цялото това нещо наистина не е най-добрата идея за начало, да не говорим за опитите да се импровизират РѴ с лоши или непълни инструкции/рецепти и боравене с нова пчела. Не мога да подчертая достатъчно колко е важно да разбереш какво точно се опитваш да направиш тук и как изглеждат различните фази на реакцията. Последователността и техниката на простото добавяне на съставките може да бъде единственият фактор за това дали това ще работи добре, дали изобщо ще работи, или просто ще се възпламени и ще направи бъркотия.

Осъзнавам какъв късмет имах, че успях да се справя при втория си опит, защото оттогава съм се опитвал да повторя експеримента около десетина пъти и повече от половината пъти съм го провалял по един или друг начин. Може да се каже, че по трудния начин, от почти успешните и грандиозните провали, научих колко темпераментна е тази реакция, като подходих свободно и небрежно. Направете си услуга и не го опитвайте у дома или поне [изцяло] на закрито, а имайте мерки за безопасност и подготовка за потушаване на пожар, незабавно прочистване на газовете и почистване на горещи киселини или основи в разтворители... а има и литий, за който също трябва да се внимава. По-добре е това да не се опитва в дъждовен или много влажен ден. Помислете за кофа с пясък и или кофа със студена вода с напоена кърпа... голям вентилатор за всмукване/изпускане... Лични предпазни средства - маска, ръкавици и др. Вероятно няма да имате нужда от тях в 99 % от случаите, но в крайна сметка ще се появи онзи 1 %, когато ще ви се иска да имате нещата под ръка.

GhostChemist

Expert
Language
🇬🇧
Reaction score
246
The command work on Birch method
Results will be soon