Щях да публикувам това в друга тема, но ми се струва, че тук се вписва добре... може би си струва нещо или помага за уточняване. Оставил съм малко после мисъл накрая.
В зависимост от точната дефиниция на "закона за аналозите"... вярно ли е това - че само веществата от списък I и II попадат в обхвата на това законодателство?
Или по-скоро означава, че всеки аналог, независимо от родителя, става или I, или II. Например аналозите на кетамин би трябвало да се преследват, както би се преследвал кетаминът, като вещества от списък III, бихте си помислили. Виждам обаче, че метоксетаминът е включен в списък I към 6.6.22 г. Насоката е: висок потенциал за злоупотреба и пристрастяване, няма приета медицинска употреба. Интересно е да се видят всички реклами за "терапия с помощта на кетамин" при търсене. Не знаех, че това е толкова популярно (и прието) нещо. И все пак аналогът е прескочил една стъпка и е възможно да не може да се използва терапевтично. Харесва ми как по-голямата част от семейството на бензо също е от списък IV. "Нисък потенциал за пристрастяване" ...Да, добър ход...
Иска ми се да мисля, че това НЕ е вярно. Всички признаци обаче сочат към "да". Мисля, че има малко свобода на действие, що се отнася до всичко като цяло, все пак преди около 10 години излежах над 2 години в затвора за продажба на някакъв аналог на катинон или мда на наркоман. За щастие, с каквото и да ме хванаха, "етилонът" е вещество от списък I. Имайте предвид обаче, че това е на федерално ниво. Именно там е тази сива зона. Бях обвинен на щатско ниво, където се признах за виновен в трафик на "вещество от клас С". Това, заради което се считаше за "трафик", беше съответното количество. Не мога да намеря насоките, но мисля, че в моя щат трябва да е над 20 грама или нещо подобно, за да се счита за трафик на вещество от клас "С".
https://www.justcriminallaw.com/drug-charges/2018/05/23/differences-state-federal-drug-crimes/
Това не е моят щат, но тук дават малко обяснения. Добре, че не се забърках с федералните, защото моят етилон можеше да е и фентанил за тях.
Като график I, щях да гледам на съвсем различна ситуация, ако случаят беше такъв.
Това обаче трябва да е повод за размисъл за повечето от нас, поне в САЩ. Ако ви хванат да се чукате с пощата, познайте какво? Време за излежаване. Ако вършите нещо отвъд границите на щата? Федерално наказание. Някои от нас, в зависимост от това какво правим, може би ще искат да преосмислят действията си и да преоценят плана за игра. Ето защо скриването и опсекът са толкова важни. Ако всичко се развие по правилния начин, един пакет може да се окаже, че ви коства остатъка от свободата в този живот. Или дори нещо толкова глупаво, колкото да пропуснете изхода на магистралата и случайно да се окажете над щатските граници. Да речем, че живеете в района на трите щата (Ню Йорк/Ню Йорк/Тихоокеанския университет) например (наистина е толкова лесно да се окажете в друг щат, без да се опитвате в този район, така или иначе...). Пътували сте, за да занесете пратка, и някое дете се е блъснало във вас, какво ще правите сега? Имали сте два килограма химикал за изследване в багажника и сте се ударили отзад, направо сте се блъснали! и сега продуктът... изглежда като каменна сол или метамфетамин, е навсякъде, на улицата, в багажника и т.н. Свидетели навсякъде, не можеш да избягаш, не можеш да скриеш нищо, не можеш да направиш нищо. Това, което можеше да бъде максимум тригодишна присъда на щатско ниво, сега се превърна в 15 години минимална задължителна присъда на федерално ниво, където броят присъдите в месеци. 15 години... или 180 месеца... Това, разбира се, е хипотетична ситуация, но такива неща се случват повече, отколкото знаем. Не забравяйте, че всеки път трябва да сме напълно прави. Човекът" трябва да е прав само наполовина и да има малко късмет, или да е мръсен и манипулативен, само веднъж.