Въпросът за дозата [Моите най-лоши преживявания с наркотици]

DMTrott

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
46
При употребата на лекарства има толкова много променливи, които могат да предизвикат трагедия; ето защо в крайна сметка написах цяла книга по темата. Въпреки това, при повторното разглеждане на многото катастрофични класове, в които аз лично се впуснах, най-общият знаменател е свързан с дозата: често приемах прекалено много.

По-долу преиздавам статията, която наскоро публикувах в Substack, относно собствените ми най-лоши преживявания с наркотиците. Тя беше замислена като донякъде лековато предаване с цел да послужи на общото послание, че процесът на намаляване на вредите е от съществено значение, но основната нишка, че многократно не съм успявал да огранича апетита си, е трудно да се избегне.

Съществува аргумент, че почти всеки наркотик е относително безопасен при достатъчно малка доза, но също така някои наркотици са много по-предразположени към нещастия от други. Индийското орехче и салвинорин А са може би добри примери: преодоляването на прага, без да се изпадне в бездна, обикновено е изключително трудно. Разликите в чистотата служат като друг пример, разбира се.

Имайки предвид всичко това, реших, че статията може да представлява интерес тук. В своя защита обаче ще подчертая, че сега съм много по-стабилен и разумен, отколкото бях тогава. :)

Взех 182 наркотици: Но кои бяха най-лошите?

Като автор на "Библията на употребяващите наркотици" някои хора предполагат, че приемайки тези 182 наркотици, винаги съм бил олицетворение на безопасността и добрите практики. Нищо обаче не би могло да бъде по-далеч от истината.

Преди няколко месеца публикувах в социалните мрежи списък с любимите си наркотици. Впоследствие ме попитаха, всъщност доста пъти, кои са най-малко любимите ми: основно кои наркотици предизвикват най-лоши преживявания. И така, ето ни.

В началото на моето пътуване знанията ми за намаляване на вредите не бяха по-големи от тези на средностатистическия читател на тази статия. Това щеше да бъде огромна крива на учене и затова книгата е пълна с примери за това, което е равносилно на това как да не се прави. Всъщност една от причините, поради които включих докладите за преживяното, беше да илюстрирам човешките грешки, които са твърде често срещани.

Всяко от следващите обобщения представя по един пример. Те са само половин дузина от тези, с които се справих напълно и които далеч не доведоха до щастлив резултат.

За контекст трябва да уточня, че ги прилагах самостоятелно в продължение на 12-15 години. За повечето от тях успях да документирам и опиша подробно ефектите им, докато ги изпитвах: чрез писмени бележки или чрез запис на телефона си. Това, разбира се, невинаги беше възможно, тъй като понякога бях твърде отнесен, травмиран или ангажиран по друг начин.

Накрая трябва да направя и някои ретроспективни наблюдения върху това, което следва. Първият провал се дължеше изцяло на естеството на наркотика. Вторият (синтетичният) също се дължеше отчасти на естеството му. Останалите, както и другите, разгледани в книгата, се дължаха до голяма степен на собствената ми некадърност и самодоволство.

Да продължим...

--

1. Индийско орехче

Този инцидент се случи преди много години: Бях на 21 години, млад и наивен (по отношение на наркотиците). Бях прочел, че индийското орехче може да предизвика опиянение, така че просто така се гмурнах. Смятам, че съм късметлия, че съм жив. Делириумът не е пътуване; той е кошмар. Беше ми лошо, замаян, гадех, главата ми пулсираше, имах халюцинации и пълзях на ръце и колене, което ми се струваше като адска вечност. Не се възстанових в продължение на една седмица. Поуката: проучете всичко, което приемате, и никога не се докосвайте до тези неща. То е отрова.

2. 5f-AKB-48

В ранните дни на пушенето на синтетични канабиноиди тествах една новоизлязла марка - Magic Dragon. Нищо страшно: това е ноид, така че какво би могло да се обърка? Отговорът беше всичко. Това беше на километри разстояние от оригиналната синтетична подправка (JWH 0018) и още по-далеч от самия канабис... нещо, което осъзнах веднага щом се появиха неподозирани страх и параноя. Препънах се в леглото и легнах в ембрионална позиция, мислейки, че този път наистина съм го направил, и надявайки се на надеждата това да свърши скоро. Изглеждаше, че това продължава вечно, но накрая наистина свърши.

3. Salvia Divinorum [екстракт от салвинорин А]

Това несъмнено е в списъка на много хора, но за мен беше утежнено от факта, че мислех, че това е просто още един синтетичен канабиноид. Вдишах дълбоко от бонга; и почти мигновено реалността изчезна. Чувствах се така, сякаш душата ми е засмукана в бездната и нямах представа какво, по дяволите, се случва. Исках само да избягам от ада и отново да бъда нормалното си аз, докато отчаяно се пазарях за живота си с нещо, което изглеждаше като злокобно присъствие. Страхувах се, че може би ще имам трайно увреждане на мозъка и че може би никога няма да се възстановя. Смущаващо е, че впоследствие бях достатъчно глупав да повярвам, че това е причинено от шок, и повторих упражнението на по-късна дата. Не се получи по-добре.

4. 5-MeO-DALT

Доста доброкачествен лек психеделик обикновено не е повод за травми, освен ако не проявите пълна липса на дължимата грижа и внимание. Претеглих дозата си от 10 мг на кантара и на дисплея изскочиха 0,10 г. Добре, че е, изпих я с вода. Чакай малко... 0,10 г? ОМГ: 100 мг! Твърде късно, защото колкото и да се опитвах, не можех да повърна. Ужасена, знаех, че трябва да я изям, независимо от всичко. Всъщност всичко беше наред, но първоначалният страх и паника не бяха нещо, което щях да забравя бързо. Имах късмет (голям), че неразбираемата ми грешка беше допусната именно с това лекарство.

5. Прегабалин

За този също нямам никакво оправдание. По някакъв начин се убедих, че 300 мг ще са добре и че мога да ги последвам час по-късно с повторна доза. Ето какво се случва, когато си достатъчно доверчив, за да вярваш на изолирани публикации във форума и да правиш предположения за това, че лекарствата с рецепта са безопасни. Това доведе до опиянение от типа на морска болест, което беше абсолютно ужасно и продължи с часове. Треперех, не можех дори да пиша, нито да ходя правилно и се чувствах толкова зле. Едва по-късно разбрах, че от употребата на това лекарство действително умират все повече хора.

6. Алкохол

Твърде много пъти в живота ми се е случвало да изпитам унижението да бъда нелепо опиянен, като на следващия ден или дори дни след това последва ужасяващо заболяване/повръщане/махмурлук. От гледна точка на вредата и пристрастяването това е ужасен наркотик, но както повечето хора, бях свикнал да възприемам прекомерната му употреба като нещо напълно нормално. За щастие, когато проучих други психоактивни възможности, едновременно с това започнах да виждам алкохола такъв, какъвто е, и сега рядко го използвам.

--

Що се отнася до предизвикателните преживявания, повечето от тях бяха свързани с това да отхапя повече, отколкото мога да сдъвча, и да приемам прекалено високи дози (напр. хероин, MDMA). Макар че и те имаха своите драми, повечето от горепосочените са по-ярко запечатани в паметта ми, защото не само бяха ужасяващи, но и бяха придружени от шок: изобщо не ги очаквах.

Хубавото е, че те допринесоха за мотивацията за написването на книгата: Не бих искал някой друг да преживее същото; а за някои имах огромен късмет (докато други може би не са). Крайният резултат, както беше споменато по-горе, е, че се поучих от тях.

Моля, направете същото и бъдете в безопасност. Можете да изтеглите безплатно копие на PDF версията на самата книга от някоя от връзките в облачната мрежа, изброени на следващата страница: [На BB тук: https://bbgate.com/resources/the-drug-users-bible.3477/]

Помнете, че невежеството убива, а образованието спасява животи: кажете ЗНАМ на наркотиците.

miner21

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
260
Бил съм виновен за това, че твърде рано съм предозирал. Грешка на начинаещ в повечето случаи

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
249
Дозирането е в основата на намаляването на вредите. Благодаря за споделянето на вашия опит