Warning! You are currently using a domain is accessible on the regular internet, not on Tor. For better privacy and security, please use our onion domain instead.

Question отново резолюция

johski

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Хей, кой може да ми обясни как точно да отделя изомера d-meth от рацемата meth? Не съм много умен от описаните инструкции. може ли някой, който го е правил сам, да ми обясни как го е направил?
Мога ли просто да оставя рацемата на метана да реагира с d-винена киселина и метанол при висока температура и да ги отделя в делителна фуния? Тогава една от двете фази съдържа d-изомера, който оставям да изкристализира, докато метанолът се изпарява? ако е така, коя фаза съдържа d-изомера? За съжаление, разполагам само с ограничени количества химикали.
Ще бъда изключително благодарен, ако някой отдели време да ми помогне като начинаещ химик... може би някой ще ми изпрати съобщение? само с фребазата ли работи или и с hcl?
Поръчах d-винена киселина от Китай, как мога да разбера дали наистина е d-винена киселина? Всъщност съм сигурен, че номерът на кас е правилният.
Ще ви бъда наистина благодарен.
Поздрави

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
410
Имате рацемичен метамфетамин свободна база. Изсипвате L-(+)-винена киселина. Ще се образува сол. Тази сол е L-метамфетамин тартарат. Вакуумно филтрирайте разтвора. L-метамфетамин тартаратът ще остане във филтърната хартия. В бутилката по-долу ще имате D-метамфетамин свободна база. Газирайте го с газ HCl и ще получите D-meth HCl.

На теория. На практика може да се наложи да извършите соленето с L-(+)-винена киселина няколко пъти, за да извлечете по-голямата част от L-мета. Полученият продукт също няма да бъде напълно чист D-мета, но ще бъде предимно D-мета.

Освен това трябва да разберете номенклатурата на винената киселина. D-винена киселина не е същата като d-винена киселина (с малка буква d). Това е доста объркващо и сложно. Това е ключът:
L-(+)-винена киселина (съвременно наименование) = L-винена киселина = d-винена киселина (старо наименование) = евтина, естествена, достъпна
D-(-)-винена киселина (съвременно наименование) = D-винена киселина = l-винена киселина (старо наименование) = скъпа, синтетична, трудна за получаване

Трябва да използвате и разгледате префиксите L-(+)-винена киселина и D-(-)-винена киселина.
L-(+)-винена киселина ще соли L-метамфетамин, а D-(-)-винена киселина ще соли D-метамфетамин като тартаратна сол.

johski

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
l винената киселина се е наричала по-рано d винена киселина?

Как мога да газирам с hcl?
Или е достатъчно само да се смеси и разбърка?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
410
Не! Трябва да видите разликата между малките букви с "d"/"D" и "l"/"L". Те означават различни неща.
L-(+)-винена киселина (главна буква "L") е същото като d-винена киселина (малка буква "d").
D-(-)-винена киселина (с главни букви "D") е същото като l-винена киселина (с малки букви "l").

Имената с малки букви са стари и вече не се използват. Освен в някои описания на синтезатори, което прави цялото нещо наистина объркващо. Предисторията е сложна и е свързана с различните системи за именуване на молекулите в миналото и сега в зависимост от това как са нарисувани или как се въртят на поляризирана светлина.

На този сайт има отлично описание на това как да генерирате и използвате сух газ HCl. Използвайте функцията за търсене.