- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 27
Купуването от Китай на теория звучи невероятно, като изключим по-дългите срокове за доставка. Сега обаче имам няколко въпроса.
- Какво означава да имаш склад в Полша или в други държави?
Да кажем, че искам да поръчам контролирано вещество като натриев борохидрид или прегабалин на адрес в Полша.
Как става това след приключване на плащането? Изпращате ли продукта от Китай до споменатия склад за този пример в Полша и го изпращате отново на адреса на клиента в страната, или продуктът вече е в Полша и се изпраща директно на клиента? - Кой отговаря за митническите проверки, когато пратката влиза в Европейския съюз до посочения склад? Клиентът или продавачът?
- При получаването на продукта, той счита ли се за доставка от Китай или за доставка от Полша?
- Вътрешната доставка от Полша до Полша не крие почти никакъв риск, въпреки че доставката от Китай до Полша крие такъв. Покупката от китайски продавач не представлява ли риск, тъй като продуктът се доставя от местния склад?
- Кой поема грижата за данъците върху вноса, ако са приложими?
- Какво точно представлява местният склад? Притежавате ли частен склад в посочената държава или наемате място в обществен склад? Един пример, например снимка или адрес, би изяснил много неща.
- Да вземем например whwingroup Jeissychem621. Реклама на местна доставка в Полша. Означава ли това, че мога да направя поръчка и да получа местна пратка от Полша на полския си адрес без никакъв риск пратката да изчезне или да бъде конфискувана и всичко, което е свързано с вноса ѝ от Китай в Европа, няма нищо общо с мен. Правилно ли съм разбрал?
Задавам тези въпроси, за да разбера по-ясно процеса, преди да се опитам да поръчам от китайски доставчик. Знам, че вие, момчета, се спотайвате във всяка тема, за да се рекламирате, така че, моля, направете същото и тук и се надявам да изясните всичко за мен и за други, които мислят да поръчат от Китай.